Saturday, February 27, 2010

kerana ku cinta kau~ejad

View Comments


salam...
time ni sy rindu awk izzat....
rindu sangat2..
x bole call... x bole on9..
sy tahu... awk pun rindu sy....
di wall fb sy... ~yam~
ermmm :)
sekarang... sy tgh dgr lagu once~ aku mau... suke lagu nii....
lagu kegemaran awk juga... :)
awk ngah wat ape ye skrg?
mesti ngah tdo..... waktu dubai... same kannn dgn waktu sudan..
ermmm...
harap awk enjoy kat sana.... cepat2 settle keje... n balik sudan.... ;p

pagi2 nii... sy free je.... ptg sket... baru lah sy akan bz....
so... bila boring melanda.... mula laaa blog walking..
termasuk dlm sebuah blog yg dh lama sy x masuk.... N
terbace laaa entry nya yg berangin....
that day.... besfren sy ade ckp.... tapi sy x bace....
owhhh.. ermm... urmmmm....
ape sy nak komen ye?
walaupun sy rase nak gelak bila membacanya.....,, namun... rasa sedih tu ttp ade....
sedih.... sebab... die masih 'mcm tuuuuuu je' x berubah2... ermm...
doa sy... semoga Allah lembut kan hatinya.... hilangkan sifat marah... baran dari hatinya... semoga dia tenang dan bahagia... forever... aminnnnnn...

katanya dalam blog beliau.... sy msg gf baru nya? haihhhh.... UTK APE?
PERLU KE sy buat mcm tu? BERBALOI KE?
siape gf die?
patut laa...... ari tu dia ada pm sy di ym.....
ouchhhh... betul kata kak yong.....
~~''kalau org x kenal kita..... walaupun kata cinta setinggi gunung.... BUKAN SALAH KITA''
if dia betul2 mencintai kita..... dia akan kenal sape kita.... ''~~

pade saye pulak....
biar lahh....
ape pon anggapan die pade sy.... dah x penting....
dah cukup2 laaa ape yg saye lalui mase dulu.... rasanya sy tanak lagi laluinya...
kata aimi..... ignore je.....
yup... mmg sy abaikan sume2 tuu.... sy tanak stress kan otak sy dgn bende2 yg x masuk akal...
saye x buat... x de sedikit pon terase dihati nak mengacau kehidupan dia.... langsung x ade...
tak ade kepentingan langsung.... utk sy buat mcm tu.....

hurmmmm... logik jugak kata2 kwn sy.... ''mungkin ade org gune nama sy''
tapi sy x tuduh..... ALLAH MAHA MENGETAHUI... :)
adee.... sblom nii mmg ada org yg x puas hati.... katanya.... sy clash dgn org tu...
n org tu x maki2 saye... mcm yg dia terima..... dulu....
ermmm logik juga kannnnn aimi....
ngeeee.... pinjam sat ayat2 aimi ----> ADE AKU KESAH.........

ok laaa GTG..... take care yaaa semua yg sy syg..... :)

Thursday, February 25, 2010

:)

View Comments
salam....
weeeeeeeeeeee... lama x hapdet blog......
yeaaa..... bz sket semenjak dua menjak nii.... ngehhh3...
tah laa ape yg di bz kan tu.....
ye lahhh mmg bz... selalu nya.... sy berblog di waktu pagi hari.....
minggu nii... jugak minggu lepas..... my luv... every day je col.... pagi2....
so... bz laaa layan die... ;p
kul 3 pagi tuuu beb..... sian laa kannn x layan... kohhh3....


okek... ape nak story yee....
ermm minggu lepas.... sy wif family went to singapore..... kenduri.... enjoy jugak laa.... walaupun mcm2.... haihhh.....
org pecahkan cermin keta abah sy..... n... my lappy ilang.... oh goshhhhh.... malang nya lappy tu not mine..... uwaaaa..... sian angah.... :(
tapi sy yang gune lappy tu.... n byk je... doc.... gambar2 dlm tu....
ya tuhannnnn..... hukhuk lalainya sy kan.... :((

kat s'pore..... best... tapi panas.... uhhh... jenjalan... makan bagai.... shopping....
sempat singgah rumahhh gurlfren my angah..... ermmmm... angah ade gurlfren laaaa... uishhh
mmg layak pon.... dah tua x kawen2.... wakakaka
cantik jugak.... manis.... bertudung..... sejuk jee tgk... ngeee
mlm sblom tu..... angah beli hp baru.... haihhhh BB storm.... huh....
yer2 suh sy pilih..... igt kan nak belikan utk sy.... sbb die beli 2.... same model....
rupe2nyerr belikan utk gf die.... huh hampesss.... :(

mase singgah umah org tu.... mmg kitorang x bawak pape.... juz... buah2 utk buah tgn...
sbbnya mulanya angah tanye mama... nak x jumpe 'kwn' die
mama kata ok je.... mmg kitorg x pernah pun jumpe sape2 kwn die
tibe2 sampai je depan umah org tu...... bg ngah kate.....
'ma... merisik terus laaa... nnti susah lak nk dtg lagi..... owg bz je pas ni'
ouchhhhh terkejut mama....
mama marah laaa....
cincin x de.... ape x de nak risik anak org.....
korg nak tahu bg ngah jwp ape?
'sempoi2 sudah maa... x yah cincin... kasi hp....'

rase nak gelak guling2 dgr angah jwp cm tu..... tapi x bani nak gelak... sbb tgk abah n mama siyus... uihhhh
naseb laaaa... parent org tu ok.....
byk kali mama minta maaf.... sbb 'keje gila' abg sy tu....
dgr2 dorg nak bertunang mei nanti... n mama janji nak bawak 2 cincin....
haihhhh... bestnyaaa
yayyyyy2 dapat kakak ipo....

pas balik dari sane.....
sy terus g kuantan... meeting..
mase kat kuantan.... uishhh teruk sy bergaduh dgn ejad....
sampai ter 'clash' laa sekejap dgn die... :(
yer laaa... same2 tgh marah... mcm2 je laa keluar
salah sy jugak... selalu buat die marah....
TAPI... nape die x bole bersabar sket.... huh... sket2 matter pon nk clash.... pastu... baru nak pujuk2
x nak clash.... x nak ilang sy.... huh bagai2 nyerrr laa mamat tuh..... grgrgrgrgrgrgr
huhu bagai2.... sy syg amat pade die..... syg sgt.....
walaupun.... die selalu kate... sy mcm x syg die....
tapi... dlm hati niii.... tuhan saje yg tahu.... hukhuk..

pas balik kuantan.....
ok laa.. 2...3... hari.... pastu gaduh lagi....
die dh makin kuat cemburu sekarang..... ;p ,, suke tgk die cmburu.... sweet...
kalau sblom niii... die x kesah pon... kalau sy keluar.....
skrg x lagi.....
kemana sy pegi... kene gitau die... dgn sape... ngeee
baru lahh terase sy ade sumone....
kalau dulu... kemana sy pegi... die x ambik pot pon....
lantak saye laa....
huhu....

baikkk... bergaduh lagi.... then baik2....
haihhhh... baru laa terase bercinta dengan die
sblom ni.... x rase pon mcm kapel..... sebab.. semua ok jee...

uihhhh... esok sy nak g outsttn..... iring VIP ~ personal trip.... ermmmm
ejad pon nak fly ke dubai..... ade keje katenye....
mesti laa kite akan rindu... kannn syg?
:( ....
ermmmm...

Saturday, February 20, 2010

kawan2 yg sy syg...... ngeee

View Comments
salam...
haihh boring nya hari niii.... sabtu yang boring....
mulenya nak pegi seri kenangan.... beria2 nak pegi... tapi....
hari ni mama ade tetamu... so... sy kene laa tlg mama masak..... ermmm
nak tahu sape? family aweera nak datang..... ummi.. papa.... abg anip.... kak lisa.... baby nisreen...
termasuk laa wera kot.... tah.... wera x ckp pape pon.....
tiba2 pagi tadi... mama ckp... family ummi nak dtg...
heran jugak kann... tiba2 je..... bila sy tanye mama....
mama x suke sy tanye mcm tu .... org nak dtg kene ade sebab ke..... kata mama.....
uishhhh sy nii asikkk je salah tanye... huh...

so... ari ni.... sy tolong laa mama masak.....
asam pedas.... ikan ape tah..... pari kot... huhu.... fail rrr saye kalau korg tanye bab2 ikan niii
kari ayam....
sayur campo....
ikan bakar + ayo asam...
ulam + sambal
daging kicap.... kicap ke.... nmpk itam jee... mama kata rendang itam... huhu
dezetnya... bubur gandum.....
buah2an nye...... tembikai dan betik.... (betik????? wakakaka tibe2 teringat aimi..)
wahhhh.....
dah bole kawen rr saye.... hikhik.... opssss...

adehhh bole kawen ke.....
haihhhhh asik gaduh jeee... cane nk kawen niii
gaduh2 syg... okek....
opsss.... sblom tu... sy nak pesan utk cik su... yg susah2 pm sy tu.....
rajin betullll die... susah2 cerita bagai2....
sy bergaduh bukan sebab awk ye cik suraya.... hehehehe....
cerita2 awk tu.... sedikit pon tidak menjejaskan hubungan sy dengan izzat...
hehehehe
cerita lawak... ape laaa sangat kannnn...
mcm kate aimi -----> ADE AKU KESAH??????
newayyyy.... kagum gak laa saye bila bacenya..... mesti u susah2 .... pikir mcm2 nk create cite yg 'menarik' tu..... uishhhhhhhhh kagum3... atas usaha yg gigih tu....

ermmm.... pagi2 tadi.... sy dah dpt sms izzat....'dah bangun miscol ya syg.' ...
so sy pun miscol laa.... tapi kejap jee gayut ari nii.... sebabnya mama sy dah jerit2 suh sy turun....
adehhhh... tu laa.... mule gitau izzat nak pegi SK...
mesti die igt sy kat sane skrg...
tak jadi pegi laaa syg... :(
esok sy mesti pegi... insyaallah...... sy dh rinduuuuuuu umah seri kenangan tu..

ok laa... sy x bole lama2 on9.... sebab ade tetamu... huhu...

p/s~~ award kat atas niiii... utk SEMUA kwn2 blogger yg cntik......
sudi2 kan lah diri yaa.... kopipes,, di blog masing2 yaa.....
yg ensem2 bole jugak ambil...... ngeeee..... eklas
dari kwn blog yg cantik..... wahhh... bole mcm tu??
sudi2 kan laa ye..... ngeeee...
muahhhhh syg korg....

Thursday, February 18, 2010

pelajar buang bayi.... :(

View Comments

ALOR STAR - Seorang pelajar sekolah menengah agama di Pokok Sena di sini bertindak di luar batas kemanusiaan apabila membuang bayi perempuan yang baru dilahirkan danditemui mati di tempat pembuangan sampah belakang asrama sekolah itu.

Pelajar perempuan berusia 18 tahun dan berasal dari Hulu Langat, Selangor itu dipercayai melahirkan anak Isnin lalu di bilik asrama.

Bayi malang yang cukup bulan itu dipercayai dibunuh ibunya sendiri sebelum membungkusnya dengan kain batik dan menutupnya dengan timbunan sampah.

Ketika ditemui, bayi perempuan itu dalam keadaan hampir rentung bersama urinya yang masih berdarah.

Pelajar terbabit dikatakan menjadi mangsa rogol di ibu negara ketika pulang bercuti tetapi kejadian itu tidak dilaporkan kepada keluarganya dan polis.

Rahsia pelajar itu melahirkan anak luar nikah terbongkar apabila dia mengadu sakit perut dua hari selepas bersalin dan dibawa seorang ustazah sekolah itu ke hospital untuk pemeriksaan.

Doktor mendapati pelajar itu sebenarnya baru bersalin dan memaklumkannya kepada ustazah berkenaan. Selepas dipujuk, barulah pelajar itu mengaku melahirkan anak sebelum membuangnya di belakang asrama.

Menurut seorang kakitangan sekolah itu yang ditemui Kosmo! semalam, disebabkan badan pelajar itu yang agak gempal dan tinggi menyebabkan pelajar dan kakitangan sekolah tidak menyedari dia mengandung sehingga sembilan bulan.

"Pelajar itu selalu tidak sihat dan pernah berhenti belajar di sini dahulu dan sambung belajar semula, semua orang tak sangka dia mengandung, lagi pun dia tidak bergaul sangat dengan orang lain," jelasnya yang enggan dikenali.

Katanya, sekolah terbabit gempar apabila melihat beberapa orang guru mencari mayat bayi di tempat buang sampah di belakang asrama sekolah.

"Mayat itu dijumpai dalam keadaan terbakar sebab kawasan itu tempat buang sampah. Tukang kebun bakar sampah lalu terkena mayat bayi, semua badan terbakar kecuali sedikit sahaja di bahagian muka," ujarnya.

Sementara itu jurucakap polis memberitahu, guru sekolah agama berkenaan telah membuat laporan mengenai kejadian itu di Balai Polis Langgar di sini kelmarin.

Friday, February 12, 2010

salahkah aku terlalu mencintai mu

View Comments


salam...
11.22pm...
esok... nak ikut mama g s'pore...
malas nya nk pack baju...
rase cm tanak pegi...
tapi... abah x bagi sy dok uma.... abg pon tade...
ermm....
kate angah.... kat sane sy bole shopping....
huhu..
mcm menarik jugak laa bile sebut shopping...
lagi2 bila pegi dgn abah... yeahhh...
heheheh

kalau sy malas pegi.... angah pon tanak pegi....
haihhhh x kan laa abah nak drive sorg2....
ermmm... nape abah tanak nek flight kali ni eh?...
kan settle problem... kalau abah n mama naik flight je...

ishhhh dorg mcm ade agenda yg tersembunyi jee... bila beria2 nak sy ikot...
kena siasat nii....
kalau dgn kereta... mestilaa nanti akan singgah merate...
rumah kawan abah laa.... sepupu laa... sedara mara lahhhhh....
adoiyaiiiiiii.....
hukhuk...
malas2...
tulunnnn...

malam ni....
abah dah bising suh tdo awal...
sok kene bangun awal... sebelom subuh..
sbb... sok abah kene imam kat masjid... n abah nak semua org solat kat masjid....
then terus bertolak after subuh...
haihhh... abah pesan mcm laa sy dgn angah ... darjah dua... dan tgkatan 1 (kate angah) hehehe

ermmm.. k laa.. nk tdo....
nite... yg tersyg...

Thursday, February 11, 2010

tade tajuk... kikiki

View Comments
salam...
haluuuu.... sebenarnya hari ni mood masih lagi sengal2 kuku...
uishhh bahasa cik irmanina sengal2 kuku... wakakaka.....
cube gak nk ceria2.. tapi... ermmmm...
then... bace pulak berita kat bawah nii...... kes buang bayi.... arghhhhhhh *@#$%^&*
ade jugak kan... org kat dunia nii sanggup buat baby mcm tu.... huh!!! benggong tul...
watever....laa kannn.... yg PALING PASTI....... ''syurga" laa tempat kamu wahai baby malang...
hurmmm....

huhu ape nak taip ya.... selalu sy tulis blog pagi2....
but today... dh 5.19pm... baru terase nak menaip.... sebab.... sy boring tahap cipan rus skrg ni..
nak ym... maleh.... nk lepak rilek... maleh gak....
rindu ejad... :( ari ni... dia x sihat.... alejiknye lom ok... uishhhh risau sy... lame da... lom ok2 lagik...
ermmm harap die cepat2 ok... :((

semlm... bergaduh dgn die... ermm bukan lah bergaduh beria... maksud sy.... salah faham...
biase laa kan... salah sy agaknye... sensitif sgt kot... ermm... tapi die pon salah jugak.... sape suh die x jage hati sy baik2.... then die ckp sy ''x faham bahase'' :( kasarnye bahase die kann...
ermm... sy diam je laa
mcm biase...
diamm... pendam....walau....
sakit sgt3 hati sy... dan
terase nk majuk sebulan... :(
tapi.... bila pagi2 sy bukak fon... nmpk sms die...
hurmm...
die kate die syg sy.... tapi kenape die selalu wat sy sakit hati eh?
sayang ape mcm tu...
sy reply sms die... tapi...
diamm je pastu...
sedih saya...
tidur agaknye.... yer laa... kul 3 pagi time sudan mase tu...
okayyy

kul 6 time sudan... sy col.... tapi die x jawap... ermm... rasenye berbelas miscol... die x jwp...
mase tu sy risau...
mcm2 sy pk.... n sy sgt x suke rase mcm ni.... erghhhh
susahnya nak bngun subuh.... :(
sy dah byk kali membebel pasal solat...
bukan laa maksud sy.. die abaikan solat... takkkkkkk..
waktu lain die ok.... cume subuh je.... ermm...
susah betul.....
penat sy... tiap2 ari kene kejut....
satu agi... yang die selalu wat sy berangin.... ialah.... time sy col.... dh siang ... n sy tanye...
'tadi tak bngun subuh eh?'
die akan selambe jwp ---> 'ha'a x bangun... x sedo... x dengo bunyik fon'
haihhh x kaber langsung....
sy suka die jujur..... walaupon agak berangin.... huhu

ermmm...
kelmarin... die suh sy col mak die...
sy x suke org suruh2...
tapi nak jage hati die... sy col jugak....
borak2 dengan mak die... lama jugak....
mcm2 cerita..
cerita mak nak pegi Padang..
baik betul mak die... ramah...
cume sy ni je... ishhh teruk betul laa sy ni.....
selalu org ckp... sy ni... pandai layan org tua.... blaaa3....
tapi sebenarnya tak :(
huhu
baru lagi agaknye.... sy malu2....
huhu kaber diri sendiri.... haihhhh
huh!!!!

sy nak citer niii..
kisah lawak di padang putsal.....
wakakaka....
tapi.. tibe2 perut sy wat hal :(... sakit.... n sy kene rehat... kene tdo.... huh....
nanti2 laa sy citer ye....
daaaaaaaaaa....

hurmm :(( ~ *&^%$#@*!!#$%^&*

View Comments
MELAKA 10 Feb. – Mungkin kehadirannya ke dunia ini tidak diingini. Namun perlukah bayi yang tidak berdosa ini diperlakukan sedemikian rupa?

Tidak dapat dibayangkan ada orang yang tergamak meninggalkan bayi yang masih bertali pusat di atas lantai di tepi pintu pagar sebuah masjid di sini.

Tidak diketahui sama ada ada bayi itu masih bernyawa ketika ditinggalkan di situ. Apa yang pasti, badannya dihurungi semut sewaktu ditemui. Dan bayi itu tidak lagi bernyawa.

Tidak ada manusia waras tergamak memperlakukan sedemikian. Namun itulah yang berlaku terhadap bayi perempuan ini.

Siri kekejaman terhadap bayi yang kelahirannya tidak dikehendaki nampaknya semakin menjadi-jadi dan seolah-olah tiada penamatnya.

Sudah tiga hari berturut-turut kes yang hampir sama berlaku. Kelmarin, mayat bayi perempuan ditemui tertanam di Bukit Mertajam, Pulau Pinang dan semalam, seorang bayi ditinggalkan di hadapan rumah seorang pegawai polis di Kedah.

Penemuan terbaru awal pagi ini, cukup mengejutkan seluruh penduduk Kampung Permatang Duyong di sini.

Ketika ditemui, bayi yang cukup sifat itu hanya dibalut dengan sehelai kain putih.

Bilal masjid yang datang menunaikan solat Subuh merupakan orang pertama menjumpai mayat bayi itu yang pada mulanya disangka gumpalan baju.

Mohamad Abu, 60, berkata, dia ternampak gumpalan kain putih di atas lantai berhampiran pintu pagar kira-kira pukul 5.30 pagi.

“Saya tidak berapa perasan kerana keadaan ketika itu gelap. Saya ingat ia hanya baju putih yang mungkin dibawa angin dan terjatuh di situ.

“Ketika itu, saya tidak mempedulikan kain putih tersebut kerana hendak menunaikan solat Subuh,” katanya ketika ditemui pemberita di Masjid Jamek Permatang Duyong, hari ini.

Sebaik sahaja selesai solat, dia dikejutkan oleh jeritan seorang rakannya yang memberitahu ada mayat bayi perempuan di atas lantai berhampiran pagar masjid.

Mohamad yang bergegas keluar, terkejut apabila melihat mayat bayi yang dibaluti kain putih itu dihurungi semut.

“Saya betul-betul tidak sangka kain putih yang saya lihat tadi rupa-rupanya digunakan untuk membalut bayi,” katanya.

Dia kemudiannya segera menghubungi polis dan memaklumkan mengenai penemuan mayat bayi perempuan di masjid berkenaan.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Salehhudin Abd. Rahman ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut sambil memberitahu, polis sedang berusaha mengesan ibu bapa bayi berkenaan.

“Mayat bayi malang itu dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat bagi mengetahui punca kematian.

“Sehingga kini, belum ada tangkapan dilakukan. Siasatan lanjut sedang dijalankan untuk mengesan ibu bapanya termasuk mendapatkan rekod kelahiran daripada hospital dan klinik-klinik kerajaan serta swasta,” katanya.

Tambahnya, kes tersebut disiasat di bawah Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dan menyebabkan kematian.

Wednesday, February 10, 2010

Aku Mau (Kucinta kau apa adanya)

View Comments




Bobby Stiefler
kau boleh acuhkan diriku
dan anggap ku tak ada
tapi takkan merubah perasaanku
kepadamu

kuyakin pasti suatu saat
semua kan terjadi
kau kan mencintaiku
dan tak akan pernah melepasku

aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
selalu bersedia bahagiakanmu
apapun terjadi
kujanjikan aku ada

kau boleh jauhi diriku
namun kupercaya
kau kan mencintaiku
dan tak akan pernah melepasku

aku mau mendampingi dirimu
aku mau cintai kekuranganmu
aku yang rela terluka
untuk masa lalu


salam...
uishhh dah rabu kann.....
hari ni.... mood yg tah pape.... erghhhhhh.. ding dong... benggong... sume ade
huh... mmg tah pape je sy ari ni.....
mangse keadaan mesti laa.... izzat....
adehhh... sian die...
luckyly die penyabar org nye....
hukhuk....
sowieeee

Tuesday, February 09, 2010

:((

View Comments
salam....
selasa.. yg sedih..
hari ni saye menangis....
malu ke.. nak mengaku kite menangis?
tak kann ?
langsung tak....
menangis kan perlu....
satu terapi juga....
so... hari ni... sy menangis semahunya....

ermm... ape lagi yaa lepas ni... harap semua akan ok....
tanpa ada yg terase hati...

Monday, February 08, 2010

tQ abg aeril n kak yong fatinZ

View Comments
salam...
taraaaaaaaaa..... new lookkkkk.... ngeee
sebenarnya.... nak terima kasih pade abg sy.... abg aeril tyco... hehehe....
sebab sudi tlg sy.... wahhhhhh... cantik2.... tQ very much my dear abg yg ensem...
bodek abg sampai x ingat.... huhu....
sebelom niii..... my sis... puan fatin yg jelita tu yg selalu tlg2... hehehe
sis fatin selalu je tlg buat mcm2 pada blog saye...
tlg cari pic2 yg cantik....
tlg cat2 blog.....
ajar sy mcm2...
hehehe.... bertuah sy ade abg mcm abg aeril... and sis mcm yong fatinz...
so... jgn salahkan sy... bile korg selalu ckp sy manje....
heheheh....
newayyyy.... tQvm abg aeril... sis fatin..... muahhhhhsssss

tadi... kate abg aeril.... sy mesti jadi diri sendiri.... jgn maki2 org... walaupun org maki2 kite....
sy x bole jadi bodoh,, nk ikut org tu...
ngeee.... nasihat yg baik.... sy kan adik yg baik... :wink:
insyaAllah sy x akan jadi bodoh....
sy masih igt segale pesan2 abg... nasihat2 abg...
oriteeee.... :)

Saturday, February 06, 2010

when u believE

View Comments



salam....
10.33pm....
malam minggu yang tak best...
bosan tahap cipan rus ... huhu....
heheheh tibe2 terkeluar name rus.... mane laa die pegi kann... lama x nmpk....
kalau tak.... setiap mlm sy akan celebrate besday die di rilek.... hahahaha
pernah dengar? ade org ,, hari jadinya setiap hari.... wakakaka itu lahhh VIRUSGILA..
mmg gila..... sesuai dgn nama....
ape pun harap rus,, sentiasa sihat dan selamat... :)

ape nak taip ehh mlm ni...
nak cerita ttg sumeone yg x happy tgk sy bahagia???
mcm x menarik jee nk taip kesah tu...
ngeee...
tak pe laa.... meh laa kite kongsi citer ni....
reality kehidupan... x semua org suke kite... x semua org puas hati dgn
kebahagiaan org lain....
ermmm...
sebenarnya sy dh malas nk layan citer2 mcm ni...
boring... dan tah pape...
TAPI........ semakin sy diam.... makin menjadi2 pulak... mengacau saya di inbox.... PM di ym.... of9 msg.... haishhhhhh....
sy x faham sebenarnye die nk ape....
~mendesak sy utk menceritakan... ape yg terjadi antara sy dgn ****...
# sy ttp dgn pendirian sy tanak citer pape... sbb sy dh busan.... citer lame... nk ulang2.... huh....
+ lagipun... sy tak suka memburuk2an org....
then bile sy tanak citer... die mula... bukak citer.... bukan2..citer22 pasal org sebelah sane buruk2 kan saye.... blaaa... blaa... blaa

alohhhh come on laa..... jgn childish sgt...... ishhh utk ape die wat mcm tu?
semate2 nak buat sy marah? sakit hati?
hehe x berjaya pun.... (ADE AKU KESAH)

***tak rasa bersalah dengan tuhan ke..itu u dengan manusia boleh la manusia yang akan mengampunkan u..Allah tu..u tahu dia x ampunkan apa yang u buat.. ***

ishhhh3 :geleng:

kat atas ni.... msg die... yg die inbox kan pade sy.... dr msg tu pun sy dh tahu 'sape die'.... so.... mmg sy malas layan.... hehe
walaupun gune mcm2 name..... tapi IP ttp 1... dan sy dh tahu sape org tu... ngeee...
so... bertambah2 lahhhh malas sy nk layan....

watever laa kann..... asal dia happy wat mcm tu....
yg penting sy tak pernah bersalah dengan die..... ape yg die pernah buat pade sy... 1 mase dulu.... sy dh maafkan....
saye amponkan dia dunia akhirat... ermmm

hope pas ni... dah tak ade lagi ...
satu lagi... 'cik su' yg of9 msg pade ym sy tu.... sile hentikan kerja x berfaedah anda... 200% sy langsung x caye.... hahaha... kenapa sy kene percaye pade die? bagi seratus sebab.... :garu:
ishhkk x masuk akal.... sy x kenal die pon.... huh... (sy anggap itu lawak paling bodoh pernah sy dgr)

ok laaa....
ngantuk laa.....
sok sambung eh.... ngeeee....

p/s~ utk org sudan~ curi2 on9 eh???? degil??? x dgr ckp doc?? erghhhh.... kang sy bebel... ckp laa sy ~tahpape~
syggg... jgn laa degil..... cepat sembuh ye.... rindu awk....
lagu ni utk syg

Friday, February 05, 2010

BBB~putus nyambung

View Comments


** ngeee... lagu utk hiburan semate2... x de kene mengena dgn sy....
hehehe x de ke.... haihhh sure ke x de... :garu:
adoiyaiiiii... kisahnya...
tadi....
ngah saye boring yg teramat....
sy masuk la... cb rilex ---> www.rilek.fm
lepak2 sane....
tapi sekejap je..... sblom sy turun bawah utk makan....
mase sy kt bawah.... dgr arr fon sy buyik... hehe...
mule2 mcm malas nk angkat...
tapi sebab sy sgt boring ari ni... so sy rajin je nk angkat col...
wakakaka...
tgk name ~DJ kubi~ pade skrin.... (dh lame x borak dgn org ni sbnarnye)
so sy pon layan leee...

me~helloooo....

kubi~haii sayam....

me~ hehehe.... salam...

kubi~wslm... sayam demam ke hahahhahahaha (gelak jahat)

blaa.... blaaaaa... blaaa....
korg semua pon mesti kenal kubi kannn?? kelubi seman.... sape yg x kenal kubi,,
semua org pon die pggl sayang... hahahaha... so sy x laa rase pape kalau die pggl sy mcm tu....

agak lame jugak borak2.... citer2... then die tanye sy nak lagu ape.....
erkkkkkk.... die on air laaaa......
uwaaaaaaa...... kuang asam nye abam kubi.....
die kene kan sy.... uishhhhhh
seb bek laa sy masih bersopan santun mase berckp tadi.....
uwaaaaaaaaaaa...... :malu:

kubi~ zaty nak lagu ape? meh request skrg.... abg putarkan utk sayam....

me~ erkkkkkkkkkkkkk... abam on air ke??????????? uwaaaaaa..... hukhuk.... erghhhh
ok3... siyus.... adehhhhh... nape x ckp onair.... ok2 nak lagu "always be my baby"
utk tunang zaty kat sudan.... n sume yg kt cb tu...

kubi~ hahhhhh??? BBB???? putus nyambung??

erkk kubi niii x dgr sy ckp ke.... ishhhh3

me~ haaa ok lahhh lagu tu pon ok je..... tQ abam.... hehehehe

kubi~ zaty dgr taw.. kejap lagi abg mainkan....ok... zaty jaga diri baik... makan ubat... cepat sembuh ya....

me~ ok2... u too... take care gak.... baiiiii....

huishhhhh.... adoiyaiiiii... kubi2....
haa tu laa pasal sebab2 sy upload lagu tu.....
dengar2 mcm best pulak.....
okey yee korg....
enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyy....

p/s~ moral of the story~ hendak lah control ayu sentiasa.... ahaksssss

:|

View Comments

salam...
jumaat yg berkat....
hari ni mood yg ala2 je... huhu
tah pape je kannn...
tibe2 nak moody2.... marah... ngamuk2.....
huhu... saye juz menjadi diri sendiri....
mmg sy mcm ni....
tapiiii.... sy ade niat utk menjadi org yg lebih baik.... ngeee
ok pe ... ade niat yg baik.....
huhu sy x kesah pon.. kalau org nk ckp ape....
asalkan... ejad ok je... gegege ok ke?
ade jugak... yang tak betul.... yg x elok... ejad akan tego saye....
tade laa die menurut semua....
walaupun... kadang2 sy macam tak boleh terima... ape yg die cakap...
melawan...
hehe tu saje nak tunjuk perangai.... dan nak test tahap kesabaran die... hahaha
ok pe... lawan skrg.... bertekak....
nanti2 dah tentu2 sy x bole lawan lagi... kene patuh jekkkkk ... kannn
so ape salahnya... ;p

bertuah sangat sy ade ejad... huhu
proud to be ur lover syg...

~~Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..~~

sebenarnya kann... semalam mode sy.... :majok: hehehe

tapi pagi ni dh ok... kul 3 pagi ejad sms.... huhu... adoiiii....

then pagi tadi... die dh col sy.. walaupun sekejap... ok laa kan... ilang laa rinduu...

sy demam... :(

die pon x sehat... elejik nya x sembuh2... n katanya smlm die dh pegi semula klinik... cek n doc larang dia dari tengok lappy.... maknenya.... die x bole online selama 2 ari...

hukhuk... kesiannnn my syg tu... :( ,, hopefully dia cepat2 sembuh.... x suka dia sakit... :((

okek... time up.... 10.34am... sy nak turun... bekpes... n makan ubat... huh!! x suke makan ubatt... arghhhhhhhhhhh....



Thursday, February 04, 2010

:)

View Comments
salam...
khamis yg tenang...
awal2 pagi dah masuk opis.... :)
rajin...

schdule ari ni...
kul 10 meeting... kul 12 lunch wif team PKT.. (lunch meeting)..
harap2 bole balik opis kul 2.... 2.30pm ade guest

subuh2 tadi... izzat dh sms sy...
minta sy kejut die subuh...
kul 11 = jam 6 waktu sudan.... insyaAllah syg...
huhu time tu sy meeting....
semenjak dua menjak nii... die makin manje.... subuh nak org kejutkan....
bagai2
huhu....

kate dia... elejiknye makin menjadi2.... :( hope die pegi klinik hari ni....
x suke die sakit...

ermmm...
lately kannnn.. sy rasa makin bahagia......
thanx ALLAH....
syukur atas pemberian MU....
thanx my luv.... kenape laa baru skrg kite jumpe kan.... kenape kite x jumpe setahun lepas... 2 tahun lepas... huhu
rasenya baru skrg rasa... benar2 cinta...
cinta yang tade stress... cinta yg bebas....
walaupun kdg2 ber gaduh... tapi semua tu ,,, awk bole handle dgn matang....
huhu terima kasih sbb x merungut melayan sy yg kdg2 'tah pape'....

Kau dan aku ,
adalah satu
Tak kira apa
Segala rintihan aku ,
engkau selalu ada
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa
Mengejar mimpi ,yang pasti akan aku
Sentiasa merasa kehilanganmu
Ku akan tunggu saat bertemu
Tiada henti
Walau dimana kita berdiri
Di dalam dunia ini
Biar sampai akhirnya nanti
Semua tak terang di mataku ,walau warnanya menyala
Ingin merasa namun aku takkan cuba
Biar kata memisah kita
Biarkan saja
Kerana terbiasa
Ooohhh….
Mengejar [...]

Wednesday, February 03, 2010

Flower In The Desert

View Comments





*
Lirik Lagu Flower In The Desert
Dewa 19

Why..You always have something nice to say..Makes me sway..
And why..Does my heart keep beatin fast..When you..Kiss..kiss..
my lips.. When all the sugar has gone..I don't know how..
But you.. Make everything feels like ..the very first time
U..Can make a man like me..Fallin' in love again..Though loving
you is breaking all the rules..Please..tell me what to do you are

Chorus:
YOU ARE THE FLOWER IN A DESERT..THAT'S WHAT YOU ARE..
FLOWER IN A DESERT..THAT'S WHAT YOU ARE..YOU BRINGS ME
JOY AND HAPPINESS WHEN I'M ALL ALONE

Why could you always make me feel the same..I love your way
Though i should have known this is just a game we play
Hey smiling face.. Have you ever really loved a man..’till you
sway Or have you just been taking all these things for granted

~~ salam...
hari yg penat....
hari yg malas....

malas nak tulis blog..... juz nak post lagu ni je.... ngee.... lagu yg my dear kasi...
nice n sweet.... tQ darling....

Tuesday, February 02, 2010

:|

View Comments

salam...
selasa... 9.16am....
at office ku ... syurga ku....
wakakaka... motivate diri sendiri.....
byk keje sbnarnya..... tapi sementara tggu cepol menyiapkan kejenya....
rase cam nk tulis blog lohhh....
tapi ape sy nk tulis yer?
ermmm
sy rindu time ni...
rindu die....
sgt2..
tapi... die bz... :((
smlm... die bz kat opis.... time ni... bz tdo....
tak pe lahhh.... sy kene sabar... smlm die pon mintak sy sabar...
hukhuk...

ari ni..... sy masuk opis awal2 pagi.....
uishhhhh rajin tul saye <----- hahahaha.... statemen yg sungguh poyo....
kat opis ade bunge.... smlm nye kot.... uishhhh
tQ la pade penghantar tu.... huh
tapi....
sy x suke....
betulll...
mmg x suke....
sbbnyaa,, pade kad tu tu tulis.....
'' be my velentine's'' <--- ape ni?!?!?!?!?!?!
kad tu konon2 nya nk igt kan sy tarikh 14 feb.... nk ajak pegi mkn... blaaaa3
mesti laa sy x suke.. kann... sbb... sy x suke valentine.... x pernah sambut valentine... and x suke org wish2 valentine pade sy....
pernah gak.... mase kat kolej dulu... ade org wish valentine.... kasi2 coklat... bear.. tah pape
and sy akan ckp kat org tu..... ~benggong~ huhu

kenape laa kannn.... semua org nak agung2 kan sgt tarikh tu..... kalau nak tunjuk jahil sekalipon.... agak2 arrr...

ade gak... org ckp sy kolot... x sporting... kampung... ect.... arhhh... dulik rr
sy x kesah..... pade sy yg menyambutnya tu laahhhh yg ..........................................
huhu.... kang ade lak yg terase... uishhh....
ade sorg kwn sy.... tapi die non muslim.... every year die smbut....
bile die ajak sy join... sy ckp.... sy muslim.... sy x sambut hari tu.... die jadi heran...
n die tanye kenape?
sy jawap.... sy sambut hari kasih syg..... every day.... :)
ngeeee...
ape kelas sambut setawon sekali.....

okey laa... sy nak sambung keje...
take care ols....
daaaaaaa......

Monday, February 01, 2010

LaRuT ~~

View Comments


Larut
Artist: Dewa
Album: Republik Cinta

Mungkin aku pernah juga merasakan cinta
Tapi tak pernah seindah ini
Mungkin aku juga pernah merasakan rindu
Tapi tak pernah sedalam ini

Mungkin kamu takkan pernah percaya
Bahwa sesungguhnya Aku telah terjatuh

Kuakui aku telah jatuh
Larut ke dalam, kamu, yang ku cintai

~~ lagu yg syg post utk sy di fb kul 3 pagi..... huhu thanx ddy...

parcel dari SUDAN.. tQ syg :)

View Comments
salam....
4.10 pm.... isnin yg panas....
hehe cuace yg panas okek... jgn salah faham.... hati sy sejuk je ari ni.....
pic kat atas ni... ngeeee hadiah dari sygku haji mohd izzat.... hehe
1st time dapat hadiah dari die... suke arr.... walaupon pade mule2 die ckp ..,,
die nk kirim hadiah tu... sy beria ckp x nak... x yah... ape laa kann....
huhuhu sbnarnya happy je... nak je.... cume....
segan arr.... ;p
hahahaha.....
adoiiii
neway... tQ so much darling....
sy akan jage leklok.... x kan lempo2 lagi ;))
gegegege....

haihhh,,... bosan lak petang2 nii...
nak cet... kenkawan sume bz..... :(
tadi baru je lepas cet dgn my besfren aimi..... hehehe mcm2 kami cet.... best laa
aimi tu sporting n agak 'gila2' so thats why laa kami ley kamcing....
lagi pun die baik.... n bole simpan sume rahsia....

uishhh mana laa kiki.... sehari dua ni... tgk status2 die asik hangin jee dgn opismate... haihhh sabo rr wehhh.....

uwaaaaa... nk wat ape je ni... bosan nyaaaaaa...
nk basuh baju... pepagi lagi.... makcik sy dh basuh sume baju sy.... baik betul makcik sy tu....
nk kemas uma.... umah sy ok je... x sepah... hehehe

erkkk tahap kebosanan sy dah x bole dikawal.... hehehe
sy nak keluar.... p makan rojak.....
daaaaaaaaaa......
 

Friends