Saturday, August 29, 2009

i'm sowieee :(

View Comments
sorry syg... mlm tadi emo.....huhuhu.....
miss u,,
luv u,,

Friday, August 28, 2009

pada C!nTanYA

View Comments



Pada Cintanya - Siti Nurhaliza

Cabaran menduga...
Meninggalkan luka...
Membuatkan ku tegar...
Lepaskan semua...
Namun dalam jiwa...
Penuh dengan cintaaaaaa...
Tak mampu ku hindarinya.....

Mengapa berdusta...
Menciptakan luka...
Hampaku melara...
Menjadi mangsa...

Namun ku percaya....
Di dalam doa....
Pastikan datang bahagia...

Cerita dunia...
Hanya sementara juara hanyalah cinta..
Walau di cerca...
Walau dihina...
Tak mengapa...sementara
Walau di duga...
Walau terseksa...
Aku setia...
Pada cintanya...

Ku tawarkan cinta
Kau balaskan lara
Tapi aku redha ku yakin kudratNya
Tidak ku memaksa
Malah ku percaya....
Cinta penakluk semua....

Aku wanita...
Bukan boneka...
Ku tidak akan melutut pada ego sidia
Aku percaya...
Ada cahaya...
Melindungi sipencinta suci dan lara...
Ooooooooooooo

Walau di cerca...
Walau dihina...
Tak mengapa...sementara
Walau di duga...
Walau terseksa...
Aku setia...
Pada cintanya...



Thursday, August 27, 2009

View Comments
salam..
6 ramadhan... ermm... dah 6 hari kite berpuasa.... alhamdulillah....
haihhh ape nak taip nih.. sbnarnyer blur je nih..... but i'm so bored...... :(

okayyy 1st.... saye nk ingat kan kpd... guestt2 yg masuk dalam blog saye ni.....
blog niii.... ialah utk saye meluahkan ape yg ade dalam hati..... walaupon bukan semua...(yg privacy x de laa)....
blog ni jugak.... tmpat kawan2 saye lepak.... sambil dengar radio.......
SO,,,, jika ade sebarang entry yg korg x suke.... atau menyakit kan hati korg....
plzzzzzzz.... jgn huru hara kan... chatbox saye,, dgn bahase2 korg yg tah pape.... OKEK????
sile lah keluar..... N harap jgn datang lagi...... kehadiran anda tidak dialu2 kan.... :)
maaf kan saye.....

oriteeee.... smlm :(
bergaduh lagi......uwaaaaa... kali yg ke berape ratus tah....x kire.. huhuhu
sbbnye?? mesti laa sbb sy yg buat perangai lagi.... bukan sy sengaje... tapi mmg saye sakit hati....
huh!!!! time onair tu... die asyik2 sebut pompuan tu..... erghhhhh.... x suke!! anjer??? ermm agaknyer org tu laa.. yg die keluar dating seharian tuh..... ermm :(
kalau die bace ni... mesti die angin lagi... ahhhhh lantak laaa.....
saye faham die dj.... kene layan sumer orang.... tapi... x bermakne die bole buat sesuka hati....
sampai x menjage hati saye.... saye yg paling penting dlm life die... itu yg die selalu ckp....
so?? kene laaa lebih kan saye dlm segale hal.... huh!!!
mmmm bile gaduh cm nih... biasalahhh... die yg akan beralah.... akan pujuk saye.... :P
pagi2 die da col.... tapi saye x angkat,, merajuk laa konon.... tapi dlm hati.... adoiyaiii rindu giler..
msg pon sy x reply....
then.. col lagi.... kali ni sy angkat... hehehe (setakat tu je majuk nye),, borak2.... adehhh ceramah,,
bile die tau sy kat opis..... uwaaa ape lagi..... marah laa... huh...
haihhh beraninyerrr org ni marah saye..... uwaaaaaaa....
mmg laa betul,, ape yg dibebelnyer tu..... saye MC,, tapi pegi offc..... :(
BUT saye ade meeting penting..... :( kalau la die bole faham keje saye...... :( .....
die x bagi saye pegi keje.... :(
aihhhh nape nak sedih lak.... happy laa sepatotnye..... hehehe die syg saye maaa :D

oleh sebab saye x keje hari nii..... ermmm.. saye nak teman my mom pegi SPA,, nak pegi facial,, nak potong rambut.....,, hehehe smlm time gaduh... smpat gak gitau... sy nk potong rambut....huhuhu die x bagi,, katenyerr die tak ------- kalau saye rambut pendek....,,
ekekeke... nakai ehh huhuhu,,
saye nak pendekkan rambut mcm agnes monica tu..... hehehe,,
ermm bile sebut agnes... teringat pulak pade si AIN... mana laa ain eh? lama x nmpk die...
AIN ni suke sgt panggil saye JELITA=agnes..... hehehe... nakal... saye pon ape lagi.... sangat laa perasan... :P

kate die... kalau saya pendekkan rambut..... die akan botak kan pale... haihhhhh.... nk cube laa pendekkan.. hehehe ade bran???
better jgn... sbb die akan buat ape yg die ckp.... kang x pasal2..... uwaaaa x ensem lak bf saye..
(ensem ke).... sesiapa yg terbace ni.... sile jgn termuntah okek???
pade saye ensem la.... da bf sy... :P

okek GTG now..... daaaaa...

Tuesday, August 25, 2009

kawan... teman.. sahabat...

View Comments
salam....
4 ramadhan...
hari ni sy mule masuk offc.... masuk ofc dengan senyuman... wahh semangat...
ermm... awal2 pagi....adoiyaiii,, bunge....coklat...terima kasihhh pada yg sudi hantar tu... bunge pon dah layu... anyway.. thanx !!! :-)
hari ni... saye nk ckp pasal 'kawan'... ermm... kawan...
saye sgt menyanjungi kwn.... syg kawan2...
tah laa sy nk terjemahkan ia macamana.... bagi sy kawan sgt penting buat sy..... dorg ni sgt2 memahami saye....

sy ade ramai kawan.... mcm2 jenis kwn.... yer laa dah 24 tahun... mesti laa ade mcm2 jenis kwn kann...
ade yg betul kawan.... means kawan baik....kwn time stadi.... kawan futsal.. kwn offc... kwn chatting... kwn yg mengkhianati kwn pon sy da jumpe.... huhuhu setelah 24 tahun.... akhirnya sy jumpe... ermm

nk citer kawan baik sy.... anizah... minah ni mmg kwn baik sy...ape2 citer sy luahkan pade die,, selain die sy ade gak sepOl... kwn baik jugak... die senior sy dulu....

nicc aka kiki.... die ni awekss kwn baik sy sarhe aka hanz... kenal kiki pon melalui hanz... hehe.. then jadi kwn baik... dengan kiki ni sy x boleh kontrol cntik... sbbnyerr selalu je terbabas....
kami sebaya.... selalu kalau ckp 'ko.. aku' jek...... kiki ni walaupon selamba... tapi die x pernah sakit kan hati saye.... walaupon kdg2 kami nmpk over.... hehehe...

begitu jugak dgn cik pengat manes aka tito aka cik misi.... hehehe dengan cepet tito ni pon saye x bole control2.....

reen.... huhuhu... reen ni lain sket... saye sgt percaye kan nye.... ye laa... kalau ade ape2 cerita sy citer dgn die... die akan menyimpan rahsie sy..... sygg reen...

aniq.....mamat ni dok kat dubai.... best kwn dgn die... sebab die x de perasaan... hehehe....selambe je.... sy selalu ckp pade die mcm tu... die x marah..... x reti marah.... :D
yg lain2.... edey.... ermm edey... lamanyer x dgr khabar.... dulu mase kat jepun... selalu je col... msg.. dh balik mesia x de lak khabar.... haihhhh,, pelik kan?

ermmm kwn2 futsal..... abg anip....aweera.. irma.. munira... fariha... akeem... yus.. abg sham..
abg din.. abg an...ramai lagi...... dorg ni mmg best... baik....

haihhhhh... tibe2 x de mood nak taip.... huh.... ape2 pon... walaupon nama anda sy tidak nyatakan disini.... SAYA SGT MENYAYANGI ANDA... harap maklom... as long as u are my fren...,,

Aizat - Sahabat

Sahabat…mengapa
kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…
aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Saturday, August 22, 2009

aku dan solat terawikh....hehehe

View Comments


salam...
10.12am.... alaaaa terlewat 2 minit....hehehe...
sabtu... 1 ramadhan :D ,,,
hari pertama puasa... alhamdulillah.....
alhamdulillah.... mlm tadi.. saya dapat menunaikan solat terawikh.... dgn jayer nye sy habis kan 20.... muahahahaha... terkejut x..... selalu 8 dah cabot kan?? heheheh lawak tol citer mlm tadi...
sy pergi masjid dgn mama... abah dah pegi dulu.... malam ni abah saye imam kan solat terawikh..
abah bertugas... so abah pegi dulu.... sbb nak tggu saye.. yg abg kate 'lembab' n 'perasan'.... hehehe.. abg saye dengki... kerana sy asyik2 mengayakan telekung baru yg cntik depan nyerr..

ermm citer pegi solat tu... hehehe... sblom masuk masjid.... sy pesan kat mama...''ma nanti blk ngan abah ye..... org nk blk awai'' sambil senyum2... mama kate...----> ''ermmm tau dah''...
mama tau je anak die ni... :p
masukje dlm masjid.... mama mesti la terus ke saff yg depan2..... :D... saye?? belakang2 je laaa... sbb nk balik awai.... hehehe.... TAPI... adehhhh... pas semayang sunat masjid,,, ade laa sorg makcik panggil sy penuh kan saff depan... dok sblah die...... adehhhh....huhuhu x kan nk tolak,,
die siap ckp... ''mai2 dok sebelah tok..'' pas bersalaman.... sy pon ramah je tanyer die... tok umo bape yer... kate die 71..... uhhhhh wow....71 masih sihat..... sebelah kanan sy pon kire mcm tok2 jgak.... uwaaaaa... sure kene abiskan 20 niiii...... yer laa... x kan laaaa 8 rakaat dah nk cabot....
malu arrrr... tok2 pon larat jek abis kan..... :p huhuhu....

pas selesai solat.... ketika doa dibacakan abah saye...... (abah saye je bace doa pas solat kat perlis ni) kalau org perlis,, dorg abis solat terus balik.. x de baca doa2..... (pelikX) huhuhu... byk yg beza diperlis..... mcm kalau nk kebumikan jenazah.... pas je kebumi.... dorg terus balik... tak ade talkin.. ermmmmm....
ehhh ... ermmm sedang abah bace doa.... tiba2 mama tgk kat belakang.... senyum2 kat saye...
hehehehehe....
mase balik... mama kate laa... bagusnyerr bby... heheheheh.. mmg laa sbb saye malu kat tok2 sebelah sy tu.... huhuhuhu...

sampai umah kul 10++.... salin baju.... ckp kt mama nk pegi umah ayong.... sbb da janji dgn kanak2 tuh nak mkn KFC......
pegi sane... ambik dorg.... pegi KFC... erghhhhhhhh,,,, ramainyerrr manusiaaa.... huh!!!!
mase ngah mkn tu.... ade msg---> salam sweety,, wahh lama x jmpak... da ramai anak..
aikkk sape eh.... no x familiar.. malas layan loh.... biar jek.... then asuk lagi msg... --->sumbunk skrg,, maklom la.........! huh sape laa ni....aishhhhhhh.... reply laa.....---> sape yer?
pas tu die msg----> i blkg u :p,,, uikkkk adehhhhh segan lak nk tgk... sape laaa kan.... huhuhu
tgk jugak laaa...... erkkkk... x kenal pon... ade 3 org guy,, sape eh?? pk jap..... erghhh abaikan je la...
teruskan mkn...... layan anak buah.....

then,, pas 3 org mamat tu abes mkn..... dorg dtg kat meja saye.... uwaaaa.... sy dah gelabah time tu.....yg 2 org tu mmg laa x kenal.... yg sorg tu.... huh... ejon.... kenai laa sgt.... sembang2 laa... lama x jumpe..... ejon ni org perlis... kwn mase kat MRSM dulu.... die kate..... huhu,, dah lama x jumpe saye makin cantik..rugi dulu x ngorat... muahahahha...perasan tahap cipan seketika.... ekekeke....

pas abis mkn..... saye singgah kejap d'futsal... huhuhu bukan nak main.... juz nk tgk dorg.... nk tunjuk kat dorg... sy da ok :D.... mase parking... nmpk lak kete 'org tu' ermm.... biar laa....
bukan sy dtg nk jumpe die pon......
x ramai pon kat putsal.... ade... irma.. aness.. jiha... mas.. abg anip... luqman... dan lagi4..5 org,, termasuk 'org tu' ermm...
die dtg tegur sy... tanye saye.. sy ok ke...,,
pas sembang2 n tgk 1 game..... ermmm mcm sedey je... bile laa sy bole main semula..... :(
kalau bole main pon.... ade org dah x bagi main.... :(

sampai umah dah kul... bape tah.... x tgk jam..... on lappy.... erkkkkkkkk nmpk syg on9,,, adehhhhh.. igt kan x de... kate nk blk umah mama die..... huhuhuhu
on ym jek.... ade berbagai2 off9 msg... erghhhhhhh..... huh x suke !!!!!
borak2..... sambil teman die onair.... sambil2 tuuuu lepak kat FB.... sekali2 join rilek.... lama x jumpe kwn2 tersyg.... rinduu dorg.....
ermm... die abes dj .... sy x bole tdo.....lepak je kat FB.... boring jugak.... then pegi dapor... masak nasi.... heheheh..... panas kan lauk.... masak air... masak daging goreng kicap.... ermm yummy,,
mama bangon je... semua dah siap.... mama macam pelik je,,,,

ma tanye x tdo ke..... sy ckp tak.....x ngantok....mama tgk lappy kat dapor.... mama tanyer...
ermmm affa onair ke.... sy jwp... ye tadi.. skrg die dh tdo....
pastu..... jengggg3.... mama tanyerrr....
huhuhu sy nak jwp ape la yerrr... mcm ni sy jwp.....---> ermm.. tapi.. selalu gaduh laa mama,,
die kate die beza dgn bby.... :(
ni lak mama jwp----> gaduh kan perkara biasa... mama ngan abah pon dh berpuluh2 tawon kawen tetap gaduh..... beza??? ape yg beza??? sama je laaaaaa......
mama kata mase sy sakit.... die sgt caring.... kejap2 msg,, tanyer kan sy dah sedar ke belom....
(yer ke???? ade ke???) die nmpk risau... kata mama.... huhuhu...
ma kate lagi... sbb ape selalu gaduh?? SEBAB...... affa x dgr ckp bby.... kan sblom2 nii semua org yg dgr ckp bby.... huhuhu ade betul jugak kate2 mama...''bby nak ke nanti suami yg dgr ckp isteri... ishhhh.....llki mcm tu....x bole membimbing'' erkkk ma ni.... jauh nyer pk....
tapi ade gak betul ckp mama..... sblom2 niiii kurang bergaduh.... sbb dorg ikut jee the flow..
affa ni lain sket.... die ikut n mengalah kalau itu betul2 logik.... kalau x jgn harap....
tetap je dengan pendirian die....
aikkkkk???? funker----> engkau tetap satu?? huhuhu... onair rupenyerrrrr.... :)
ok laaa penat laa taip.... nak mandi :p kang nk blk perak.... yehaaaaaa... bestnyerrrrr,,
angahhhhh... tgguuuuu.. :D

Friday, August 21, 2009

happy ramadHan....!!!!!

View Comments

SEMBAHYANG TARAWIH

1. Hukum Sembahyang Tarawih:

a) Hukumnya sunat muakkad (yang sangat dituntut) bagi dikerjakan oleh orang-orang Islam lelaki dan perempuan pada tiap-tiap malam bulan Ramadhan samada secara berseorangan atau berjamaah.

b) Sunnat dikerjakan di masjid, surau dan lain-lain tempat sembahyang orang-orang Islam.

2. Waktu Sembahyang Tarawih:

Waktu sembahyang Tarawih ini ialah selepas menunaikan sembahyang Fardhu Isya'.

3. Rakaat Sembahyang Tarawih:

a) Pada umumnya masyarakat Islam di Malaysia mendirikan sembahyang Tarawih ini sebanyak 20 rakaat, tetapi ada juga yang hanya menunaikan sekadar 8 rakaat sahaja.

b) Pada zaman Rasulullah s.a.w. sembahyang Tarawih dikerjakan sebanyak 8 rakaat saja supaya tidak menimbulkan sesuatu keberatan.

c) Pada zaman Khalifah Umar bin Al-Khattab pula beliau menambah lagi menjadikan 20 rakaat kerana beliau berpendapat bahawa orang-orang Islam pada zamannya itu tidak keberatan lagi menunaikan sembahyang sebanyak itu.

d) Sembahyang Terawih hendaklah ditunaikan dua rakaat, pada tiap-tiap satu kali takbiratul-ihram kemudiannya dilakukan lagi sehingga genap rakaat yang dikehendaki.

4. Lafaz Niat Sembahyang Tarawih:

Bermaksud: Sahaja aku sembahyang Tarawih dua rakaat ma'mum kerana Allah Taala (Pulang ke Laman Hadapan)

5. Rukun Sembahyang Tarawih

Rukun sembahyang sunat Tarawih ini sama sahaja dengan rukun sembahyang yang lain juga.

SEMBAHYANG WITR

1. Sembahyang Sunat Witr

a) Menurut kebiasaan umum orang-orang Islam di Malaysia menunaikan sembahyang Witr selepas sunat Tarawih ini sebanyak 3 rakaat sahaja. Sunat Witr ini ditunaikan secara berjamaah.

b) Salam selepas dua rakaat yang pertama.

c) Lafaz niat sembahyang sunat Witr

i- bagi dua rakaat yang pertama:

Bermaksud: Sahaja aku sembahyang Witr dua rakaat ma'mum kerana Allah Ta'ala.

ii- bagi rakaat yang akhir:

Bermaksud: Sahaja aku sembahyang Witr satu rakaat ma'mum kerana Allah Ta'ala.

d) Pada malam 16 hingga akhir Ramadhan adalah sunat dibaca [doa] Qunut pada rakaat yang akhir. Lafaz Qunut di sini sama juga dengan lafaz Qunut semmbahyang Subuh. Dan jika tidak membaca Qunut ini adalah disunatkan Sujud Sahwi


FADILAT SOLAT TERAWIH


Diriwayatkan oleh Saiyidina Ali (r.a.) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadilat (kelebihan) sembahyang sunat terawih pada bulan Ramadan :

Malam 1 - keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama sepertimana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

Malam 2 - diampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang terawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang beriman)

Malam 3 - berseru Malaikat di bawah ‘Arasy supaya kami meneruskan sembahyang terawih terus menerus semoga Allah mengampunkan dosa engkau.

Malam 4 - memperolehi pahala ia sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

Malam 5 - Allah kurniakan baginya pahala seumpama orang sembahyang di Masjidilharam, Masjid Madinah dan Masjidil Aqsa.

Malam 6 - Allah kurniakan pahala kepadanya pahala Malaikat-malaikat yang tawaf di Baitul Ma’mur (70 ribu Malaikat sekali tawaf), serta setiap batu-batu dan tanah-tanah mendoakan supaya Allah mengampunkan dosa-dosa orang yang mengerjakan sembahyang terawih poda malam ini.

Malam 7 - Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa serta menolong Nabi ‘Alaihissalam nenentang musuh ketatnya Fir’aun dan Hamman.

Malam 8 - Allah mengurniakan pahala orang sembahyang terawih sepertimana yang telah dikurniakan kepada Nabi Allah Ibrahim ‘Alaihissalam.

Malam 9 - Allah kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhammad S.A.W.

Malam 10 - Allah Subhanahuwata’ala mengurniakan kepadanya kebaikan di dunia dan di akhirat.

Malam 11 - Keluar ia daripada dunia (mati) bersih daripada dosa seperti ia baharu dilahirkan.

Malam 12 - Datang ia pada hari Qiamat dengan muka yang bercahaya (cahaya ibadatnya).

Malam 13 - Datang ia pada hari Qiamat dalam aman sentosa daripada tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

Malam 14 - datang Malaikat menyaksikan ia bersembahyang terawih, serta Allah tiada menyesatkannya pada hari Qiamat.

Malam 15 - Semua Malaikat yang menanggung ‘Arasy, Kursi, berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

Malam 16 - Allah subhanahuwata’ala tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan ke dalam Syurga.

Malam 17 - Allah kurniakan orang yang berterawih pahalanya pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

Malam 18 - Seru Malaikat : Hai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha kepada engkau dan ibubapa engkau (yang masih hidup atau mati)

Malam 19 - Allah Subhanahuwata’ala tinggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

Malam 20 - Allah kurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang solihin.

Malam 21 - Allah binakan sebuah istana dalam Syurga daripada nur.

Malam 22 - Datang ia pada hari Qiamat aman daripada tiap-tiap dukacita dan kerisauan (tidaklah dalam keadaan huru-hara di Padang Masyar).

Malam 23 - Allah Subhanahuwataala binakan kepadanya sebuah bandar di dalam Syurga daripada nur.

Malam 24 - Allah buka peluang 24 doa yang mustajab bagi orang berterawih malam ini, (elok sekali berdoa ketika dalam sujud)

Malam 25 - Allah Taala angkatkan daripada siksa kubur.

Malam 26 - Allah kurniakan kepada orang berterawih pahala pada malam ini seumpama 40 tahun ibadat.

Malam 27 - Allah kurniakan orang berterawih pada malam ini ketangkasan melintas atas titian Sirotolmustaqim seperti kilat menyambar.

Malam 28 - Allah Subhanahuwataala kurniakan kepadanya pahala 1000 darjat di akhirat.

Malam 29 - Allah Subhanahuwataala kurniakan kepadanya pahala 1000 kali haji yang mabrur.

Malam 30 - Allah Subhanahuwataala beri penghormatan kepada orang berterawih pada malam terakhir ini yang teristimewa sekali, lalu berfirman:

"Hai hambaKu : makanlah segala jenis buah-buahan yang engkau ingini hendak makan di dalam syurga, dan mandilah engkau daripada air syurga yang bernama Salsabila, serta munumlah air daripada telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad S.A.W. yang bernama ‘Al-Kauthar’."


~selamat menyambut ramadhan yg mulia.... ampon dan maaf sekiranya ada salah dan silap saye,, sesungguh yg baik dan benar itu semuanya dari ALLAH swt... dan yg buruk itu.. dari kelemahan saya sendiri... ~

aKulaH kEkASiH mU..

View Comments
aku lah kekasih mU..
AXL's

itukah dia kekasih yang pernah berjanji
memberi cinta, untukmu sepenuh hati
ia akan menyesal suatu hari nanti
apabila ia mengetahui
kekasihmu ini ingin kembali.

tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
walau beribu bisik janji ia merayu
kekasihmu ini terlalu ingin kembali
apabila ia mengetahui
kekasihmu itu, membuat kau bersedih.

oh kekasihmu ini akan merasa gembira
andai dapat bersama untuk selama-lamanya
hanya untuk menyayangimu..
hanya untuk bercinta lagi...

andai, engkau berduka..
aku yang pertama di sisi..
andai, engkau bahagia aku kan terus..
berdoa semoga, suatu masa
pintu hatimu kan terbuka
dan kita, akan kembali bercinta lagi..

aku akan kembali
walau jalan berliku..
kerna ku, kekasihmu..
hingga ke akhir..
hayat...

dari blog lama... :P

View Comments

David Cook - Always Be My Baby

We were as one babe
For a moment in time
And it seemed everlasting
That you would always be mine
Now you want to be free yeah
So I’m letting you fly
Cause I know in my heart babe
Our love will never die, no!

You’ll always be a part of me
I’m a part of you indefinitely
Girl don’t you know you can’t escape me
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on
Time can’t erase a feeling this strong
No way you’re never gonna shake me

Ooh darling cause you’ll always be my baby

I ain’t gonna cry no
And I won’t beg you to stay
If you’re determined to leave girl
I will not stand in your way
But inevitably you’ll be back again
Cause ya know in your heart babe
Our love will never end no

Chorus:
You’ll always be a part of me (oooohhhh)
I’m part of you indefinitely (oooohhhh)
Girl don’t you know you can’t escape me (ooooohhhhhh)
Ooh darlin cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on (and we will linger on)
Time cant erase a feeling this strong (ohhhh)
No way you’re never gonna shake me (oh baby)
Ooh darlin cause you’ll always be my baby

I know that you’ll be back girl
When your days and your nights get a little bit colder oooohhh
I know that, you’ll be right back, babe
Ooooh! baby believe me it’s only a matter of time

You’ll always be apart of me
I’m part of you indefinitely
Girl don’t you know you can’t escape me
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on
Time can’t erase a feeling this strong
No way you’re never gonna shake me
Ooh darling cause you’ll always be my my baby….

You’ll always be apart of me (you will always be)
I’m part of you indefinitely
Girl don’t you know you can’t escape me
Ooh darling cause you’ll always be my baby
And we’ll linger on (we will linger on….)
Time can’t erase a feeling this strong
No way you’re never gonna shake me
Ooh darling cause you’ll always be my baby


salam... sy suka lagu ni... tah nape... lately nih.. asyik2 dgr lagu ni... lagu ni sebenarnye pemberian mr FR.... huhuhu.... even kitorg dah tiada pape ikatan... tapi we still fren...
sy sgt menghormati beliau... yer laaa sekali pon dah clash... dia tetap mengambil berat terhadap sy... still pm tanye khabar... stil msg.. sometimes..
langsung tiada marah atau dendam...emmm
alhamdulillah... mr FR dah pulih... sihat... dan boleh berjalan... syukur sgt... :)
N dgr citer.... nak sambung stadi di mesia..... di perlis???? huhuhu... i'm waiting.. :p
watever..... hope u happy... :D

Thursday, August 20, 2009

View Comments
salam..
23.23 pm.. yeahhhh ade org rinduuuuu.... hehehe
sunyi nyerrr.... rindu.. mate lak x nak ngantok2 lagi... adehhhhhh....
terasa nk taip2 lak kat blog....sambil2 dengar dj awie dok potpet3.... uwaaaaa lagu..... 'aku dan dirimu'.... ermm suke laa lagu ni..... romantis bangatt... :P

tadi kat SB... ade org tu muncul..... tiba2 jek.. bagi salam.. saye menjwpnyer mcm biasa.. tapi die sikit pon x menegur sy...ermm sy tanyer die sihat x.. pon die x balas.... :( ,,,,,, sy dah konpius skrg.... saya ke yg bersalah?? then.. die ckp away laaa... sbb semua org x layan die.. x suke die...
haihhhh.... meraih simpati ke ape??? ishhhhhh3.... lantak laaa... asal kan sy x buah salah pada sesiapa..... ermmmm

jap tadi msg die... x reply.... may be ngah drive... katenyer nak ke kL.....
hari ni.... saje je saya buat perangai mcm tu.... x banyak ckp... smlm die kate sy ni membebel tah pape..... so ari ni sy nk berubah laa konon... ekekeke... tapi die mcm risau lak.... asik2 tanyer
' kenape' dgn saye... huhuhu syg jugak laa die pade sayer.... at least die perasan 'perubahan' diri saye.... huhuhuhu....
lagi satu... cemburunyerr die... sampai kan org wish gud morning pon die mcm nk angin...
:).. cemburu tande syg..... yeahhh die syg saye... :P

alamak ngantok...... nk tdo lahhhh.... nite sumerrr.... nite syg.. :P rindu sygg...

Wednesday, August 19, 2009

View Comments

Butakah Cinta

Artist: Spring
Berapa lamakah lagi
Terpaksa aku menanti
Sehingga pedihnya penyiksaan di hati

Bukan hanya kepentingan
Malahan keegoan telah ku korbankan
Berlimpahan kasih sayang... aku curahkan
Buat mu seorang...

Kiranya semua itu
Tak bermadai bagi mu
Apa sebenarnya yang kau mahu
Ku tak tahu...

Kau hilang bila ku tiba
Kau datang bila ku kecewa...
Terasa diri...di persenda...
Dimana berakhirnya nanti
Permainan sendiwara mu ini...
Sesungguhnya aku... tak mengerti...

Jika benar cinta itu buta...
Butakah mata ku...
Berkali terluka masih jua... ku merindu...
Apa yang ku inginkan...
Cuma kejujuran dalam perhubungan...

Jika itu tiada...
Apalah ertinya...
Penantian ini hanya sia-sia

Tuesday, August 18, 2009

terima kAs!H

View Comments
salam..
apa saya nak taip?? ermmm... kosong je time ni...
ermmmm.... sebenar nyerrr saya nak ucapkan TERIMA KASIH yg tidak terhingga buat
doctor2.... staffnurse2 di loh guan lye specialist hospital...

~dR nur fadziel aneeq... hehehe sape tu....
~dR kC
~dR anis
~dR SM cheah...

terima kasih kerana melayan saya dgn baik..... tak lupa utk para staff di Unit Rawatan Rapi....
tQ 3333

Sunday, August 16, 2009

engkau tetap sATu...

View Comments
salam..
12.36am.... nk tdo... tapi mate niii x nak pejam je.....
wahai mata.... pejam laaaaaaaa..... ermmm ari nii.... sy boleh keluar wad dah..... :D alhamdulillah

korg tau x......saye rasa ape mlm ni???----> rase teruk sgt.... nape eh rasa cm ni???
ermmm.... ermmm sebab... tah ape yg saya buat... sampai kan boleh ilang org nyer mood nak keje.... :( teruknyerrr saya niii.... erghhhhhhhh
i'm sorry........ sooooo sorry...... saye salah........ :(

tapi kan... x bole kah bersabar sket atas kesalahan kecil saye tu??? hukhukhuk....
kenapa lah asyikkkkk ade masalah je..... mungkin kah kita tiada _____........
mula lah sy ni nk pk mcm2.....
erghhhhh stop it.... jgn pk bukan2..... sy kan selalu positif... so pk yg baik2 je K????????? ari ni sy nk pose lirik ni....... lagu ni..... saya suke... die pon suke..... selalu die play kan utk saya time die on air...

Engkau Tetap Satu

~Wow~

Saatku rindu padamu
Seru ku seru namamu bertalu
Rimbunan rindu yang bertemu
Menjadi lembaran cintaku
Ku serah kepadamu


Bila ku sebut namamu
Damai di ruang hatiku ini
Ku seru namamu bertalu
Menjadi lembaran kasihku
Ku serah kepadamu

Engkaulah yang satu
(Engkaulah dewiku)


Mustika kalbuku
Kasih dan rinduku oh
Hanyalah padamu
Engkaulah kasihku
Tiada duanya
Biar jadi hamparan
Kasihku padamu
Tanpamu siapalah aku.........




Saturday, August 15, 2009

kerinduan mELaNdA

View Comments
salam
11.11pm... wahhhh time ni....cntiknyerr kan 11.11pm... kata dj tom.... kalau kite terlihat jam time tu no cntik mcm tu... makner nye ade org sedang rindu... hehehe ade ke? harap2 ade laa

ermmm... org tu blk kg... rindu lak kat die....jap tadi.. msg... katenye-->"yer syg.. b ngah sembang ngan sepupu2 b...bb kat mane tu?" ermmm.... bz laa tu... patut la x col... yer laaa... bile blk kg... mesti laa bz.... sy faham sgt.... bile da jumpe sedara mara... :D

mlm ni....sy tggl sorg2... ade laa nurse n DR Kc.... x de laa sorg2.. heheheeh.. ishhh ape laa sy taip niiii.... :P
dorg semua pegi family gath... di THE SHIP.... uwaaaaaa... sedapnyer desert kat sane.... :(
mesti dorg ngah hepy tu kan? ermm... hope my abg hepy.... gath. tu sempena konvo abg ashraf
today... tahniah dear bro.... syg abg... sy ni walaupon musuh tradisi abg... selalu bergaduh... selalu bersepak2 bagai.... tapi.. sy sygggg abg sy tu.... bangge laa die grad jugak akhirnyer,,
pas ni.... bulan 9... die nk sambong stadi di AUSSIE.... ermm... cam sedih pulak rasenyerr
watever.... hopefully die success je laa....

haaaa nk citer... semlm shahiela ade dtg... dtg teman kan sy... konon nyer laaa....pade hal... die yg over2 tdo sampai x jage nk subuh....uwaaaa (kami solat subuh kul 7) huhuhu
iela ni kan.... sebaya ngan sy.. dulu 1 kolej mase kat u.... satu bilik...memang kitorg kamcing giler laa.... die gak laa selalu jadi penyelamat sy time kene buli... hehehe
sebenarnyaaa... kami ade 3 org yg sebaya... saye ..ila n sorg lagi.. amir... amir skrg kat rusia..
belom abis stadi nya.... die budak medic... kirenyer... antara kami bertiga... amir laa paling genius.. bakal doc tu..... caiyookk2

smlm.... time affa mendj.... adoiyaiiiii my angah... gatal2 mulut die... cerita2 dgn tok... ni lah boifren bb... erghhhhhh angah ni kan... errrrrr.... seb bek laa ngah sakit.. so x de tenaga nak sepak die... huh!!!!
sy bukan ape.... maleh laa kalau tok tau.... tok niii... lain mcm sket...(pssttt org penang,, tau je laa cane) huhuhu
pas tu.. mula laaa... sesi temuramah.. sampai x larat sy nk layan tok.... mcm2 yg die tanye..haihhh mcm polis arrr tok... :P
erghhhh... ade ke patot... tok nk same kan sy dgn najwa.... huhu najwa yg baru kawen kali yg kedua minggu lepas..... uwaaaaa tok niii..
saye lak... tibe2 jek rase nk jawap......ermm tu laa.... sapa suh kawen muda2... pas tu cerai...then kawen lagi.... ishhhh x mau la org cm tuh..... mama jegil2 mata dgr sy ckp mcm tu ngan tok...
huh.... biar laa.... tok asikkk nak puji najwa... sebab dah kawen... angin je laa dgr...

erkkk alamak 12.41am.... uwaaaa.... Dr KC suh tdo....ermmm.... nite allll... esok smbong yeaaa

Friday, August 14, 2009

novel

View Comments
salam...
since sy kat sepital niii.... byk masa betul yg terluang..... bored :( Allah saje yg tahu...
so ade laa org yg baik hati telah mengirim beberapa novel utk sy bace..... antaranya yg sy ngah bace nii ialah ----> kembalikan cintaku by norhayati berahim.... sy memang suke novel nrhayati berahim niii.... setiap keluaran die pasti sy akan beli... kalau x beli pon... pasti ada yg baik hati menghadiahkan sy novel2 beliau... terima kasih.. :)

kembalikan cintaku... mengisahkan seorg gadis yg manis.... sopan... menjaga aurat dan batas2 agama....
ni sinopsis nya ~Rasanya tidak pernah seorang pun manusia di dunia mememohon untuk merasa untuk sakit. Dicintai dan ditinggalkan pergi. Begitu juga Wardina. Dicintai juga tidak pernah dipinta apatah lagi ditinggalkan. Di saat bulan madu masih merah menyala, Zafrul suaminya pergi tanpa khabar berita. Wardina tertekan dan kadangkala rasa terhina. Pantasnya seorang lelaki berjanji, pantasnya mereka pergi. Namun sebagai manusia, Wardina harus akur takdir yang telah diaturkan untuknya…

Semua berkisar tentang wanita yang bernama Wardina, sekali lagi penulis membentangkan kisah kemelut kehidupan seorang wanita yang tabah dengan dugaan, ditinggalkan dan bermadu.
Banyak sekali novel dari penulis yang positif .....tentang hidup ...

Wardina, seorang student di Jerman, yang tinggal bersama kawan sekolej, tiba-tiba dipertemukan dengan Zafrul yang merupakan anak Tan Sri yang tidak tahu hal agama, langsung menyukai Wardina dan memikatnya. Bagai langit dengan bumi, Zafrul dan Wardina akhirnya berkahwin juga, dan bagusnya Zafrul mulai belajar hal agama dengan Wardina.

Ayah Zafrul, Tan Sri Jalal seorang yang tidak percaya agama, malah telah rosak akidah dengan tidak mempercayai kewujudan syurga dan neraka, dia angkuh, sombong dan ego. Bilamana mendengar Zafrul anak sulong nya bernikah, dia memanggil Zafrul pulang ke Malaysia.

Mulai dari Zafrul pulang, ayahnya menggula-gulakan Zafrul supaya meninggalkan Wardina dan berkahwin dgn wanita pilihan ayahnya. Tan Sri Jalal sering terlibat dengan maksiat, akhirnya dia kecundang dengan maksiatnya sendiri. Dia jatuh sakit dan terlantar di hospital dengan penyakit kronik akibat alkohol.

Wardina pula setelah menunggu suaminya yang tidak pulang, dia pasrah dan meneruskan kehidupannya sendirian di Jerman selama dua tahun, dan akhirnya ke China membuat perniagaan logisitik di sana. Selama itu lah dia tidak berkahwin lain dan tidak membuka pintu hatinya untuk sesiapa. Dan juga dia tidak lagi punya perasaan terhadap Zafrul lagi. Sedangkan ketika ini Zafrul menderita jiwa dan raga, setelah perkahwinan demi perkahwinan yang tidak sempurna. Isteri yang dipilih Tan Sri tidak sesuai dengan jiwanya, kesemua mereka (ada dua isteri - Danielle dan Onah) derhaka pada suami, sering membentak-bentak dan menengking Zafrul. Zafrul mula merindui Wardina.... seorg isteri yg lemah lembut... penyabar....

Titik pertemuan klimaks berlaku bilamana, kawan serumah Wardina di Jerman dulu, (Nisak) terserempak dengan Zafrul dalam tren dari KLIA ke KL Sentral (setelah 8 tahun berlalu). Zafrul merayu2 Nisak untuk mendapatkan alamat Wardina. Nisak walaubagaimanapun tidak mahu Wardina terganggu lagi, dia enggan memberikan apa-apa pada Zafrul, ini menambah lagi kekecewaan Zafrul.

Dalam pada itu, syarikat Tan Sri Jalal, terpaksa dikendalikan oleh isteri pertamanya Puan Sri Fauziah. Puan Sri punya satu projek halal hub yang ditunda oleh Tan Sri, sebab Tan Sri tak menyukai halal. Puan Sri bergandingan dengan anak keduanya Zafran menyiapkan projek dan survey ke China. Di sini lah klimaks kedua berlaku di mana Nisak dan Wardina berjumpa Puan Sri dan Zafran tanpa mengetahui hubungan masing2, perjumpaan akibat Wardina yang terlalu bersifat menolong, dilihat puan sri tersebut terkial-kial di airport GuangZhao. Dari situ hubungan sebagai rakan senegara terjalin, tanpa mengetahui hubungan sebenar.....


x sabar nk habiskan baca novel niiii.. besttt sgt....

7 kalimah yg makin di lupakan

View Comments

Barang siapa hafal tujuh kalimat, ia terpandang mulia di sisi Allah dan Malaikat serta diampuni dosa-dosanya walau sebanyak busa laut.


1. Mengucap Bismillah pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2. Mengucap Alhamdulillah pada tiap-tiap selesai melakukan sesuatu.

3. Mengucap Astagfirullah jika lidah terselip perkataan yang tidak patut.

4. Mengucap Insya Allah jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok.

5. Mengucap La haula wala kuwwata illa billah jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak diingini.

6. Mengucap inna lillahi wa inna ilaihi rajiun jika menghadapi dan menerima musibah.

7. Mengucap La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah sepanjang siang dan malam sehingga tak terpisah dari lidahnya dari tafsir hanafi, mudah-mudahan ingat, walau lambat-lambat mudah-mudahan selalu, walau sambil lalu mudah-mudahan jadi bisa, karena sudah biasa.


~terima kasih kepada seorg teman kayril faez.. kerana menghantar email ini.... sgt baik utk renungan bersama... kerana selalunya kita mudah terlupa utk melafaz kan kalimah2 tersebut......

Thursday, August 13, 2009

pemendam perasaan yg baik..

View Comments
salam
10.28pm... lokasi vip room anggerik II.... hosp. LOH GUAN LYE...
sunyi.... rinduu....n keliru...
haihhhh... korg nak tahu sbb ape saye keliru?? muahaha..... keliru sbb... sbb.... sbb...
sbb... tibe2 jek die mcm... semacam.... huhuhu.... semalam sy koma ...bile sedar je... die mcm sgt menyayangi sy... sgt loving.. sgt caring....sgt romantis.... ape2 sgt lagi laa
huhuhu...

apekah sy masih koma time ni....masih dlm mimpi yg sgt indah?? ermm kalau lah benar sy sedang koma dan bermimpi... sy harap sy akan koma seumur hidup.... tak ingin sy terjaga,, ermmm....

atau
apakah ALLAH telah mendengar doa sy???.. manis nya layanan dia... lembut... manja... dan romantis...

mungkin juga....
dia simpati terhadap sy.... erghhhh..

ermmm... korg pernah x tido yang panjang.... maksudnye koma lohhh....huhuhu
menakutkan betul kan?... itu yang terjadi pada sy.... semalam sy tdo lama betul.... dan bermimpi bermcm2... serta menginsaf kan sy.... ALLAH maha besar,,
antara yg sy ingat.... mimpi2 sy tu.... abang sy membaca msg2 dari dia.... tah betul or abg sy tu pandai2.... entah laa...
abg sy juga playkan kt telinga sy lagu2 nyanyian affa.... lagu kesukaan sy... lagu hattan.. lagu faizal tahir-->mahakarya cinta.... ermm lagu ni 1st.. die kc,, masa sy kali pertama merajuk...
time tu dj hotter on air.... lagu berserta sebuah puisi cinta yg sgt jiwang..... :P
kata abg yg sy panggil angah.... time die baca msg2 affa tu.. ada air mata mengalir....huh ade ke sy menangis.... sy hepy wat dgr msg rindu..syg dari dia....ermmm menangis terharu agaknyerr..
ekekeke,, watever....

sebenarnye....
kenape sy jadi mcm ni? ermmm... sebelum tu kan.... ramai yang berkate sy nii.. suka pendam perasaan... ape pendapat korg? tah rrr.. memang sy mcm ni... kdg2 x suke tunjuk sy x hepy,,
thanx pada abg airiel.... ni laa satu2 nya abg di alam cyber yg memahami sy.... ape saje yg dia komen terhadap sy 90% betul.... cuma kadang2 sy saja menafikannya.... saja nak cari gaduh... hehehe....(ye kan aje)<----- ayat ni selalu abg airiel guna.... anyway thanx abg airiel.... awak byk menyedar kan sy.... juga big thanx utk kak sal jugak... selalu menasihati sy... (nak jage ati kak sal je.. supaya x jeles kan sy ngan abg airiel) wakakaka amponnnn sis :P ermmm org lain yang kate sy suke pendam2 perasaan ialah... sepol... anizah...kak fiza.. abg anip.. aweera... akeem... aihhhh ramai kan? ishhhh korg ni biar betul.... ade ke sy cm tu.. tapi rasenya betul jugak laa kate2 korg tu.... sy suka pendam sesuatu... lama2... ermmm mcm kesah baru2 nii.... sbnarnya sy dah lama tahu hal affa n yaya tu.... ramai yg bercerita pada sy.... tapi.... sy mcm x percaya.... ye lah mesti laa x caye.... sebab... yaya tu kawan baik saya... ermmm... sy maafkan korg.... n buat yaya... jgn mcm ni..... sy x akan memutuskan persahabatan atas sebab2 mcm ni.... be matang... memang sy sgt terluka.... sgt3... tapi nak buat cm ne kan....benda dah jadi.... kene laa hadapinya.. aarghhhhh... salah sy jugak sbb x dpt happy kan dia agaknya.... bole ke alasan cm ni? :( mmmmm sblom ni... sy me'release'kan segala tension sy pada futsal.... :( pas ni x bole lagi.... sbb sy dah insaf... sy x bole berfutsal... lagi pon affa dah 'warning' saya.... amaran keras!!!!... kata die kalau sy main lagi.... dia benti boling..... wahhhh bole ke cm tu... huh ade ke die suh sy men game jek.... uwaaaaaa...... sy baru je beli kasut.... jersy no 7..... uwaaaaaaa.....


ehh masuk semula bab keliru tu..... tlg laaaaa.. sy betul2 keliru niii.... keliru sgt... betul ke affa dah berubah? or..... ermmm kalau dulu sy mempercayai die 82%... berbanding die yang mempercayai saya 96%... sekarang sy hanya mempercayainya 54%... bukan ape.... sy masih terluka dgn apa yg dia lakukan dulu.... :( susah rasanya nk sembuh luka dihati sy ni... ishhhhh ape ni... nurfazura azzaty jgn sedihhhhh plzzzz... heheehe jom layan lirik ni.... lagu ni affa suke.... die kc sy... x igt dah bila :P... sy pon suke jugak :D


Di Badai Asmara

Haruskah...
Aku terus merayu padamu
Haruskah...
Aku taburi janji beribu
Untuk menembusi
Tembok hati sanubarimu
Ataupun... aku hanya penanti

Mengapa
Dikau meragui keikhlasan
Setelah kuberi
Pengorbanan dan kesetiaan
Aku jadi perindu
Pada istana madu
Kini menjadi sangkar hempedu


Mungkin ku pentafsir
Yang gagal mencari
Pengertian cinta
Akhirnya melara

**
Kau insan misteri
Penuh rahsia cinta
Kulemas dalam arena
Meredah nestapa
Sukarnya menguasai
Bahasa cinta kita
Berilah kepastian sebuah cinta

Bisakah
Silap kata menjadi penanda
Dapatkah
Kecewa ku menjadi harapan
Marilah berganding
Mengharungi badai asmara
Dunia dikecapi penuh
bahagia........


uikkkk time to zzzzzzzzzzz.... my doc dah jeling2..... okek nite sumerrr....

luv

View Comments

Tuesday, August 11, 2009

cobalah utk sEtiA ~ mista AffA

View Comments

Cobalah Untuk Setia

Artist: Kris Dayanti
Apalah maumu kasih
Kau pilih diriku didalam hidupmu
Nyatanya kulihat kini
Tak bisa kau coba untuk setia
Sudah cukuplah sudah
Ku memberikan waktu
Kau selalu tak bisa
Mencoba untuk setia

Yang selalu kuinginkan
Yang selalu kunanti
Kau coba untuk mengerti
Apalah arti mencinta
Dan harus kau sadari
Bila ingin bersamaku
Jangan coba kau ingkari
Cobalah untuk setia

Masihkah aku di inginkan
Masihkah aku di dambakan
Masih ada waktu untukmu
Bersamamu akankah kujalani hidup

Monday, August 10, 2009

hapus AkU

View Comments

Kutuliskan kesedihan
Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku


Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta


Chorus:
Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku�


Sedarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku�

Sunday, August 09, 2009

dari kekasih kepada kekasih

View Comments

salam...
11.51pm.... lokasi.. umah kak yong.... sbb da terlampau rinduuuuuu sgt pade anak2 buah.. ari ni sy mama n abah dtg umah ayong...... abg arap x bole dtg... sbb die selsema... abah takot jangkit pade cucu2 nyerrrr....
ermm... best... bole smack down WWF (kate dilea) wif dilea..... hehehehe.... dilea x nangis... but acu yg nangis...uwaaaaaaaa....
mlm ni cm terase nk mam mee sup....n mintak laa kak yong masak kan.... best laa dpt kak ipar yg baik cm yong..... cntik lak tu..... hehehe...
tah rrrr sehari dua ni.... saye asyikkk mkn jekkkkk..... huhuhuhu... sedih ubatnye ialah mkn...
bole cm tu? mmmmm :(

alamak... tibe2 cm sedih lak......huhuhu jom layan lagu ni

Dari Kekasih Kepada Kekasih

Artist: Hattan
Entah berapa kali
Kucuba membohong hati ku ini
Hebat dilanda
Rindu padamu
Namun semua alasan
Rapuh bagaikan awan berarak
Yang memang tidak pernah abadi
Dan terlalu cepatnya berlalu
Pabila di giring angin
Dan mudah pula layu
Selepas ia melimpahkan
Titis-titis ehsan

Kini hatiku sangat terdesak
Untuk memilikimu
Agar bisa aku meneruskan
Sisa-sisa hidupku ini
Seperti manusia yang punya kekasih
Yang punya kekasih

lagu niiiiii... mcm lagu kenangan sy dgn die.... dulu2 mase baru2 kenal.... die asikkkkk pasang lagu nii utk sy......time die berdj.. lagu nii laa mcm lagu wajib utk die tujukan pada sy....
time dj lain berdj pon die akan request lagu ni..... manisnyaa saat tu.....
teringat pulak... ade 1 mase tu...die suruh saye on skype,, n die on webcam.. saye nmpk die ngah berdj...but time tu x de pon dgr ade dj di funker.... die mainkan semua lagu jiwang2.. lagu romantik2... surpriseeeee... die berdj just utk saye seorg..... huhuhuhu masa tu... tuhan saje yg tahu... betapa saya berbangga ade kekasih mcm dia,, saya rasa sangat dihargai.....
but sekarang x de lagi...... setiap lagu semuanya utk org lain...... x kisah laaaa..... lumrah laa kan...
ermmmm.... dah takdir... sy redha dan bersyukur... sekurang2nyaaa dia pernah membahagiakan sy... dan membuat hari2 saya berbunga2....


okey laaaa... dah lewat niiii.... nk blk...esok kerjaaaaa... salam semuaaa
have a nice nite........sweet dreamzzzzzz......

missed u... but i don't... erkkkk

View Comments

Saturday, August 08, 2009

terlanjur cinta

View Comments


Rossa feat. Pasha Ungu – Terlanjur Cinta

waktu bergulir lambat
merantai langkah perjalanan kita
berjuta cerita terukir dalam
menjadi sebuah dilema
mengertikah engkau
perasaanku tak terhapuskan

malam menangis
tetes embun membasahi mata hatiku
mencoba bertahan diatas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

reff:
aku terlanjur cinta kepadamu
dan telah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta, aku tetap cinta

mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

aku terlanjur cinta kepadamu
dan telah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku......

stresssss...stresssss n streeessss

View Comments
salam....
lately.... banyak nya masalah dlm hidup sy... huhuhu semua buat sy sgt stress... terutama pasal keja... stress nya keja.... semua ni buat sy merindui suasana kuliah.... time stadi... uwaaaaa... best nyaaa time tu... x de pon stress.... :(
06.07.09 ~ sy eksiden.... habis my PFA 20.... rosak teruk... tapi syukur... i'm ok...
ohh nope.... sy x mau remind bout that.... huhu... it's my bad day... bermula dgn i got problem wif my kerja.... ari tu juga...sy buat pertama kali dimarahi dgn teruk... ditenking.. dgn seseorg yg sy ______.... huhuhu.... sian sy kan.... my god.... teruknya rase time tu...
lucky dia pandai pujuk... ;p.. huh!!!!!!!!!!!!!!

masalah keja lagi.... stress lagi....
PTD.... dgr cm best je jawatan tu.... tapi.... ermm bukan nya sy x bersyukur.... sy bersyukur.. sbb rezeki sy dah....
tapi.... ahhh dulik laa... kat mana2 pon ada masalah keja... tul x...
dulu masa keja di UUM... pon masalah jugak.... time tu mcm bangge jek.. bile org tanye.. ko akauntan eh?? wahhhhh... tapi... x tau ke betape stress.. stresssssssss... n stresss..

masalah cinta?? cinta dtg lagi.... tah laaa..... rasanya mcm ---> aku x percaya cintaaaaaaa...
huhuhu... life must go on kan....
kenapa lak sy mesti.... nk frust2 sbb cinta yg --------...
ermmm.... org dah happy2... kenape sy nak sedey2.... kan??? tul x???
kali ni cabaran lebih beso.... kdg2 x larat rasanya..... fed up....
ada jer yg x bole melihat sy happy...
paling stress.... bila ada msg2.... pm2... yg menganggu.. mengutuk.... watever....
semua tu make my day.... angin....angin n angin.... erggggg ........
*put3 adiba
*nani
*nadia
*ila
tah sape2 lagi..... sy maafkan korg.....
tapi tlg laa.... sy jugak nak privacy....biarlahhhh sy lalui kehidupan yg biasa.... korg minat org tu... x de kene mengena dgn sy... okek?????????????
syukur jugak... org tu... selalu ada disisi utk selesaikan semuanya....
walaupon... kdg2 sy x tahan dgn anginnya... ape yg penting dia 'selalu mengalah'.... :p
ok laaaa... jom layan lirik lagu ni... cm best lak bile dgr kan....

Kita Ditakdirkan Jatuh Cinta

Ku tak tahu mengapa
Tiba-tiba sahaja
Di dalam hati ini sering rindu padamu
Ingin kumeluahkan, tak berdaya

Ku tahu engkau jua
Sangat sayang padaku
Kaupun sering merindu
Bila tidak bertemu ternyata kau dan aku
Punya rasa...

Kau dan aku sudah ditakdirkan bertemu
Dan tiba-tiba kita jatuh cinta
Ini semua sudah suratan ilahi
Dan kita harus tabah hadapi kenyataan

Biar... apapun terjadi
Aku... harap engkau tabah...
Menerimaku sebagai teman barumu
Semoga kita saling sayang, bahagia...

Usahlah engkau pergi
Semadi di hatiku
Masih menyayangimu, oh sayangku...
Bila sehari tak pandang, aku rindu...

Friday, August 07, 2009

Don't Tell Me ........

View Comments
Avril Lavigne - Don't Tell Me

You held my hand and walked me home, I know
Why you gave me that kiss
It was something like this and made me go ooh ooh
You wiped my tears, got rid of all my fears
Why did you have to go?
Guess it wasn't enough to take up some of my love
Guys are so hard to trust

Did i not tell you that im not like that girl,
the one who gives it all away

Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin' I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do
Don't try to tell me what to say
You're better off that way, yeah

Don't think that your charm and
The fact that your arm is now around my neck
Will get you in my pants, I'll have to kick your ass
And make you never forget
I'm gonna ask you to stop
Thought I liked you a lot
But I'm really upset (really upset)
Get out of my head, get off my bed
Yeah, that's what I said

Did i not tell you that im not like that girl,
the one who throws it all away

Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin' I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do
Don't try to tell me what to say
You're better off that way, yeah

This guilt trip that you put me on
Won't mess me up, I've done no wrong
Any thoughts of you and me have gone away

Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin' I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do
Don't try to tell me what to say
You're better off that way, yeah

Better off that way
I'm better off alone anyway

Thursday, August 06, 2009

rasa CiNtA

View Comments
Pertama kali bersua
tidak seperti ku duga
ku hanya menutup mata
masih belum terasa
hasrat keinginannya...
tiada sebarang cinta

Kini aku mengerti
kesombongan ini hanya memakan diri
rasa diriku ini sangat menyesali peritnya

Rasa cinta
kini mula membakar
ternyata keliru dan tak menentu
ku bersalah kerna mengundang helah
setiap kali kau menyapaku dan datang padaku

Baru kini ku tahu
kau memang jujur padaku
kau buat terpaku
walau hampir terlewat
ku ingin cuba merayu
kembalilah kepadaku

Perasaan diriku ini sangat mengesani peritnya
rasa cinta
kini mula membakar
ternyata keliru dan tak menentu
ku bersalah kerna mengundang helah
setiap kali kau menyapaku dan datang padaku

Rasa cinta
kini mula membakar
ternyata keliru dan tak menentu
ku bersalah kerna mengundang helah
setiap kali kau menyapaku dan datang padaku

Wednesday, August 05, 2009

outstation lagi...

View Comments
salam...
malasnyaaa nak menaip... :( sedang demam sbnarnyerrr nieh....semoga cepat sembuh yeaa nur fazura... hehehe pujuk diri sendiri... :P poyosnyer...
oriteee.... sy nak citer pasallllll.. ermm okehh.. pasal outstation dulu k...
last friday... saye bersama en saiful reezal n irmanina,, bertolak ke KRABI Thailand...
huh penat giler...jauhhhhhh.. da laa kene pegi dgn kereta... ishhhhh3.. sian saye kan??
lebih kurang 7++ jam jugak laa perjalanannyer... lama kan?? itu pon sbb expert driver iaitu abg anuar yg drive... kalau saye yg bwk.. mau nyerr 17 jam... hehehe
mlm pas check in.. sy lepak je kat bilik... penat sgt.... lagi pon terase malas nk keluar...(sy kan jrg kuar mlm2) :P
budak 2 org...dorg kuar.. entah laa blk kul bape.... ~jap tgk kiri kanan *amy* x masuk sini kan??~ muahahaha irma.. kang kantoi pulak kan???
mlm tu sblom tdo...prepare laa sket2 ape2 yg nk present mase meeting nanti....
sambil2 tu msg2 jugak dgn syg... die keluar dgn kwn2 nyer... pegi karok kate nyerr...ok.. enjoy ur self dear.....
then ade jugak sy pesan..suh msg after die blk umah.... but....:(
jgn sedey fazura... maybe die x nk kaco saye tdo... sbb die tahu time tdo sy.. ermmm pujuk diri sendiri...
then bile jage je.... da pukul 4 pagi...x bole tdo lagi.... bangun...solat lahhh... berdoa.... doa semoga semua org yg sy cintai... sejahtera...lembut hatinya...
then belek2 fail.... sumer dah complete....
pas solat subuh.....kejut IR ajak die turun.... tapi... hampeh....x nak bangun.. huh ir nieh!!!!!
turun bawah sbb nak cari paper.... adehhh ade ke paper yg bole dibace ni???
then... irma n sepol turun... bekpes laa beramai2.....
kul 8.30 bersiap2 dah...meeting kul 9am ...... sampai kul 1pm.. then balik hotel... rehat mandi solat..... sambung meeting kul 3.....
mase balik hotel...mmmm my syg langsung x msg or col eh ari ni?? bz agaknyerr... :(,,
saye aje laa col.. ape salahnyerr kan?owhh patut laa x col .. x msg.. mmg die bz... bz kat kLcc wif someone... ermm ok....
mase tu mesti laaa sedey kan.. x kan x sedih....tipu pulak nanti... tapi saye cube pk positif... biar laa kwn2 je tuh....
pas abes meeting.... dpt msg....ermm...kwn nak join bercuti di krabi... ishhh die igt sy bercuti ke ape??? cm ne ehh?? pas pk... orite je laa.... kenape x bole kan?? sy pon perlu ade kwn jugak...
then mintak tlg dgn abg nuar supaya jemput kwn sy nii di epot....
mlm tu pulak... pas dinner wif vvip... saye keluar kejap teman kwn sy tu pegi mkn.... tapi bukan berdua je.. wif sepol irma n abg nuar... then saye blk bilik.. sbb letih... tah la dorg pegi mana?? karok agaknyerr... sy x dpt join dorg... lagi pulak mase tu.. mood sy x ok.... :(
esoknyerr... subuh2 kwn sy dh col.. ajak jln2... ishhhh mamat ni.... x tdo ke...
hari ahad tu.. x de xtvt.... cuma.. jln2... lepak2...pas tu blk perlis.... yahooooo...
mase balik tu.... erghhhhhhh my bos... en sepol tah pape... baik hati ajak kwn saye ni balik bersama2......huh!!!
sampai umah da hampir maghrib......
letihhhh.. penattt... badmood.... :P

Monday, August 03, 2009

View Comments

Kelly Clarkson - A Moment Like This

What if I told you it was all meant to be,
Would you believe me
Would you agree
It's almost that feeling we met before
So tell me that you don't think I'm crazy
When I tell you love has come here and now

A moment like this
Some people wait a lifetime
for a moment like this
Some people search forever
For that one special kiss
Oh I can't believe it's happening to me
Some people wait a lifetime for a moment like this.

Everything changes but beauty remains
Something so tender
I can't explain
Well I may be dreaming but till I awake
Can we make this dream last forever
And I'll cherish all the love we share

A moment like this
Some people wait a lifetime
For a moment like this
Some people search forever
For that one special kiss
Oh I can't believe it's happening to me
Some people wait a lifetime for a moment like this

Could this be the greatest love of all
I wanna know that you will catch me when I fall
So let me tell you this
Some people wait a lifetime for a moment like this

Some people wait a lifetime
For the moment like this
Some people search forever
For that one special kiss
Oh I can't believe it's happening to me
Some people wait a lifetime for a moment like this

Oh Oh like this

Oh Oh Oh Oh

they will search forever more oh yeah
Some people wait a lifetime for a moment like this

Oh like this

tanda2 cinta akan berakhir..

View Comments

Sekiranya kamu berasakan hubungan sudah ‘kritikal’, cuba lihat tanda-tandanya, supaya kamu tahu apakah hubungan itu masih mampu diteruskan atau tidak.

1. Bila nombor telefon rumah atau handphone si Dia berubah.

Sudahlah begitu, kamu tidak diberitahu sama sekali. Di nombor lama, kamu cuma mendengar voice mail yang mengatakan bahwa nombornya sudah berubah.

2. Dia tidak lagi mencari kamu.

Kalau dulu setiapkali ada waktu terluang, ia selalu mencari-cari waktu berduaan dengan kamu, sekarang si dia lebih suka menghabiskan waktu terluangnya dengan orang lain atau teman-temannya.

3. Dia pindah rumah … tanpa memberitahu kamu

Alasannya, ‘lupa’. Hmmm, ini kamu harus tanya, “Lupa atau buat lupa ?” Ini tanda yang cukup berat, bererti si dia tak mahu berurusan lagi dengan kamu.

4. Bersikap Tidak Peduli Lagi.

Tiba-tiba saja si dia tak peduli lagi, kalau kamu merajuk...... serta tak menaruh perhatian terhadap apa yang kamu (tidak) sukai, dan apa pun yang kamu lakukan.

Pendeknya, kalau kamu mahu berontak pun, dia tetap tak peduli.

5. Foto kamu hilang.

Foto kamu yang selalunya berada di dompet, di meja belajar/kerja, atau di kamarnya sudah tiada lagi Ah, kalau begini, foto kamu tidak bererti apa-apa lagi, selain nostalgia di dalam laci atau di kotak kasut.

6. Dia lebih senang keluar bersama teman-temannya.

Ciri-ciri ini sudah sangat jelas , mana ada kekasih yang lebih suka menghabiskan waktu dengan teman-temannya sendiri berbanding dengan buah hatinya?

Sedarlah, kamu bukan lagi Nombor Satu dalam hidupnya.

7. Dia ‘lupa’ hari jadi kamu.

Dia tidak lagi ambil berat tentang hari-hari istimewamu. Malah hari jadi kamu yang dulunya disambut dengan penuh istimewa tidak lagi dia ingat. Itu tandanya dia sudah jemu atau bosan dengan kamu.

8. Dia banyak mendiamkan diri

Si Dia yang periang dan lucu tiba-tiba menjadi pendiam dan membosankan ketika bersama kamu. Malah dia lebih suka menyendiri dan jarang berkomunikasi dengan kamu walau melalui telefon. Kamu yang penat menelefon dia tetapi dia tidak pernah mahu menelefon kamu lagi.

9. Dia sudah punya kekasih baru.

Mahu ditunggu apa lagi? Adakah kamu mahu dimadu? Lupakan saja dia dan carilah orang lain yang lebih menghargai kamu dan mencintai kamu .

10. Dia berterus-terang mengatakan segalanya sudah berakhir.

Kalau hubungan ini secara jelas disebut sudah berakhir oleh kekasih kamu, ertinya memang sudah berakhir. Si Dia terang-terangan menunjukkan minatnya terhadap kamu sudah tidak bererti apa-apa. Lebih baik berundur dari terus merayu agar hubungan itu diteruskan.

 

Friends